Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta atacă în termeni de maidan fuziunea de dreapta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a postat pe Facebook un mesaj, în care îi acuză pe liberali că sunt "trădători", că s-au aliat cu "susţinătorii şi profitorii «Regimului Băsescu», apreciind că noua Alianţă PNL-PDL este "o reunire a «nebunilor şi mişeilor» sub acelaşi acoperiş!".
Victor Ponta reaminteşte că, în timp ce în data de 26 iulie 2012 reprezentanţii PSD şi PNL au organizat mitingul USL pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, doi ani mai târziu, la aceeaşi dată, are loc Congresul pentru aprobarea fuziunii PNL-PDL.

Obsesia lui Ponta continuă: regimul Băsescu

La "26 iulie 2012, la Romexpo se aflau liderii USL (adică PSD, PNL, PC, Sorin Oprescu şi mulţi alţii ) alături de românii care doreau să pună capăt «Regimului Băsescu» . În Piaţa Revoluţiei erau Băsescu şi oamenii lui (Blaga, MRU, Macovei şi alţi susţinatori şi profitori ai aceluiaşi "Regim"!)", scrie Ponta pe Facebook.
El adaugă că la "26 iulie 2014 - la Palatul Parlamentului se reunesc reprezentanţii «Regimului Băsescu» ( tot Blaga, MRU, Macovei şi alţii la fel) ca să se unească cu reprezentanţii PNL (parlamentari, preşedinţi, primari şi alţi demnitari aleşi toţi în funcţii în 2012 ca reprezentanţi ai USL care atunci luptau cu «Regimul»!)".
Concluzia lui Ponta este că "trădătorii câştigă întotdeauna doar pe termen foarte scurt, dar ruşinea lor e compensată de o funcţie în «Partidul cu 100 de conducători» (sau o reunire a " nebunilor şi mişeilor" sub acelaşi acoperiş!)".
În obsesia lui privitoare la regimul Băsescu, Ponta se face că uită că Traian Băsescu nu va mai fi în funcţie din noiembrie şi că inclusiv el şi PSD au guvernat sub „regimul lui Băsescu".

Blaga: Victor Ponta este în derută şi va fi înfrânt la prezidenţiale

PSD "este cel mai nereformat partid dintre toate partidele foste comuniste" din statele membre europene şi este un partid "cu apucături autoritare", a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga, adăugând că Victor Ponta este în "derută" şi va fi înfrânt.
"PSD este cel mai nereformat partid dintre toate partidele foste comuniste din statele europene. Este un partid cu apucături autoritare", le-a spus Blaga reprezentanţilor PDL şi PNL reuniţi la congres, arătând că Victor Ponta "este în derută" şi va fi înfrânt de candidatul comun al PDL şi PNL la prezidenţiale.
Vasile Blaga le-a spus reprezentanţilor PDL şi PNL că în sala în care aceştia s-au reunit se află viitorul preşedinte al României.
"Nu e niciun secret în această sală se află viitorul preşedinte al României. În câteva zile vom decide împreună cine este candidatul comun al celor două partide la prezidenţiale", a mai spus Vasile Blaga, arătând că, din momentul în care se va hotărî împreună care va fi acest candidat, liberalii şi democrat-liberalii îl vor susţine.
Blaga a mai spus că liberalii şi democrat-liberalii sunt prima dată împreună, după multă vreme, în numele unui obiectiv important şi că reuniunea lor are o misiune istorică.
"Ce construim noi astăzi nu este Alianţa Dreptate şi Adevăr 2, nu e nici CDR 2, astăzi am semnat împreună certificatul de naştere a celui mai mare partid de centru-dreapta", a adăugat Vasile Blaga, arătând că noul partid va trimite PSD în opoziţie.
El arătat că ambele partide au făcut concesii pentru a-şi atinge obiectivele şi că "mai presus de Blaga şi de Iohannis" stă necesitate de a crea un mare partid de centru-dreapta contrapondere la PSD.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii