Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta, admiratorul Partidului Comunist Chinez. PNL se revoltă

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să retracteze declaraţia referitoare la admiraţia sa pentru Partidul Comunist Chinez şi să prezinte scuze în mod public, întrucât afirmaţiile sale reprezintă "un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist".
"Partidul Naţional Liberal îşi exprimă indignarea şi dezaprobă ferm această declaraţie iresponsabilă. De asemenea, PNL solicită premierului retractarea declaraţiei şi prezentarea de scuze în mod public. Este inacceptabil modul în care şeful Guvernului României tratează cu atâta lejeritate o chestiune sensibilă şi controversată. Credem că este inadmisibil ca în secolul XXI premierul României democratice să-şi afirme în mod deschis admiraţia pentru o mişcare totalitară, care a fost iniţiatoarea şi sursa de inspiraţie pentru numeroase crime, încălcări flagrante şi abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului", se arată într-un comunicat al PNL remis agenţiei Mediafax şi semnat de Adrian Muraru, consilier al preşedintelui PNL.

50 de milioane de victime în China

Fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Muraru apreciază că afirmaţiile lui Ponta reprezintă "un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist".
"Reamintim aici că Partidul Comunist Chinez este responsabil de trimiterea, în ultima jumătate de veac, a peste 50 de milioane de oameni în lagărele şi închisorile din China. De asemenea, amintim masacrul din Piaţa Tiananmen din iunie 1989 şi represaliile care au urmat, în care au fost ucise şi întemniţate mii de persoane, evenimente legate direct de deciziile Partidul Comunist Chinez. Astăzi, organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului identifică Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constantă a drepturilor omului în China", mai precizează Muraru.

Ponta declaraţie de dragoste pentru Partidul Comunist

Potrivit unei ştiri transmise de Agenţia de presă chineză Xinhua despre vizita lui Victor Ponta în China, premierul ar fi declarat că "România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă".
Aflat în vizită în Beijing la invitaţia omologului său Li Keqiang, premierul Victor Ponta şi-a declarat aprecierea pentru Partidul Comunist Chinez, susţine presa oficială din China.
„Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă", relatează xinhuanet.com.
„România apreciază rolul important pe care China îl are în promovarea păcii mondiale şi a dezvoltării şi va continua să sprijine ferm eforturile Chinei pentru menţinerea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale", a spus, potrivit sursei citate, premierul aflat în vizită. „Ponta a spus că dezvoltarea Chinei a oferit României şanse extraordinare şi că România este interesată de schimburile de experienţă şi cooperările strânse cu China", se arată în acelaşi articol.
Potrivit sursei citate, toate aceste afirmaţii au fost făcute marţi de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping. La rândul său, liderul de la Beijing a arătat că ţara sa este „nerăbdătoare să dea mâna cu România în scopul îndeplinirii frumoaselor visuri ale fiecărei dintre cele două ţări".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii