Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta şi Tăriceanu invocă din nou povestea suspendării

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, la Tulcea, că nu exclude absolut deloc ideea suspendării din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, în condiţiile în care acesta va continua să se manifeste doar ca şef de campanie al Elenei Udrea, relatează Mediafax.
"Evident că, de principiu - pentru că domnul Tăriceanu a vorbit de principiu - suntem de acord. (...) Ideea domnului Tăriceanu e extrem de corectă şi are în totalitate susţinerea mea. Dacă Traian Băsescu va exagera cu încălcarea atribuţiilor de preşedinte şi se va manifesta în continuare doar ca şef de campanie al Elenei Udrea, evident că nu excludem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constituţionale privind suspendarea", a spus Ponta.
El a arătat că preşedintele Traian Băsescu are tendinţa, considerând că oricum pleacă din funcţie, de a fi şi mai iresponsabil decât a fost până acum. Ponta a subliniat însă ideea că nu îşi doreşte o criză politică. "Nu ne dorim, nu-mi doresc o criză politică, dar pe Traian Băsescu evident că nu-l mai interesează, nu are nimic de pierdut, şi cu siguranţă va căuta să facă cât mai mult rău până în ultima zi a mandatului său", a spus Ponta.
Declanşarea suspendării lui Traian Băsescu depinde de măsura în care preşedintele va respecta Constituţia până la încheierea alegerilor şi a mandatului său, susţine preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că forţele politice trebuie să fie pregătite oricând pentru suspendare. El a mai spus că în cazul suspendării nu doreşte să fie preşedinte interimar, funcţia putând fi asigurată de Valeriu Zgonea.

Liviu Dragnea e mai reticent

Ideea lui Ponta şi a lui Tăriceanu nu este împărtăşită de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, El a declarat joi că o nouă procedură de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu va putea fi declanşată din lipsă de timp. „Ne lipseşte timpul pentru o nouă procedură de suspendare. Nu are rost să iniţiem o procedură de suspendare din două motive: Legea Referendumului nu este aplicabilă acum, ci la un an de la decizia Curţii Constituţionale, se pare că în decembrie, deci nu e credibil că vom aduce atâta lume la vot pe actuala legislaţie. Doi, în două luni de zile regimul Băsescu se închide, sperăm, în condiţiile în care câştigă Victor Ponta, că dacă câştigă oricare dintre candidaţii lui Băsescu, acest regim se perpetuează", a spus Dragnea, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist legată de încălcarea Constituţiei prin susţinerea exprimată de preşedintele Băsescu faţă de candidatura preşedintelui PMP, Elena Udrea, precum şi primirea acesteia şi a altor lideri ai PMP la Palatul Cotroceni. Cu acel prilej, preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţine PMP şi că Elena Udrea a fost "un ministru bun" şi este "un om pragmatic, extrem de loial", căruia îi susţine categoric candidatura la Preşedinţie. "Putem spune că sediul de campanie al Elenei Udrea este la Cotroceni", a conchis Liviu Dragnea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii