Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponta şi-a lansat candidatura pe Cod roşu de inundaţii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a anunţat, la Craiova, candidatura la preşedinţia României, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, în ciuda inundaţiilor catastrofale care au lovit tocmai Oltenia.
Premierul Victor Ponta le-a mulţumit, la Craiova, membrilor PSD reuniţi în şedinţa Consiliului Naţional în care şi-a anunţat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României, pentru încredere şi susţinere, el mulţumindu-le totodată lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, absenţi de la şedinţă.
"Trebuie să spun câteva cuvinte şi despre dumneavoastră, despre partidul meu, despre partidul căruia îi datorez toată cariera mea politică, de preşedinte al TSD, vicepreşedinte al celui mai mare partid din România, ministru şi prim-ministru şi vreau să vă mulţumesc pentru toată încrederea şi tot ceea ce aţi făcut până acum pentru mine. Vreau să le mulţumesc şi celor care nu sunt azi aici, şi lui Ion Iliescu şi lui Adrian Năstase vreau să le mulţumesc", a spus Ponta.
El a arătat că a fost întotdeauna mândru că este membru al PSD şi că a încercat întotdeauna să îi facă pe social-democraţi să fie mândri de persoana sa.
"Vreau să vă mulţumesc în mod special pentru faptul că în 2010 nu v-aţi speriat că sunt prea tânăr sau prea neexperimentat sau că vorbesc prea mult sau prea puţin. Aţi avut încredere în 2010, m-aţi ales într-un moment greu pentru partid şi împreună cu Liviu Dragnea, căruia îi mulţunmesc, am făcut o echipă formidabilă pentru PSD, am câştigat toate alegerile de atunci încoace", a mai spus Ponta.
El a mai arătat că vrea să fie un alt fel de preşedinte al României.
"Asta înseamnă să nu vă aşteptaţi să-mi scot insigna şi s-o dau celui mai mic dintre dumneavostră pe care vreau eu să vă conducă în continuare. Să nu vă aşteptaţi să filmez un mesaj de adio la perdeluţă, să fac un alt partid pentru mine sau pentru favorite. Să nu vă aşteptaţi la lucrurile astea fiindcă nu voi face niciunul din ele", a mai spus Ponta.

Sinistraţii, băgaţi la înaintare

Premierul a declarat că şi-a lansat candidatura la funcţia de preşedinte al României fără să ştie şi fără să-şi programeze astfel în comunele inundate Novaci şi Bengeşti, alături de oameni care reprezintă România adevărată.
"Eram cu toţii pregătiţi azi să-mi lansez candidatura. Dumnezeu aşază lucrurile mult mai bine şi mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor", a spus Ponta, în deschiderea discursului său ţinut în faţa Consiliului Naţional al PSD.
El a spus că şi-a lansat candidatura fără să ştie, fără să-şi programeze în acest fel, alături de eroi care au scos oameni din mijlocul apelor şi care ajută oameni la nevoie.
"Mi-am lansat candidatura fără să ştiu, alături de oameni curajoşi, dar şi de oameni deznădăjduiţi, care aşteptau de la mine şi de la noi un sprijin. Cred că mi-am lansat candidatura, fără să mă gândesc aşa, alături de români, de acei care de fiecare dată au avut nevoie să ştie că nu sunt singuri la nevoie", a mai spus Ponta.

Cod roşu de inundaţii

In acelasi timp, hidrologii au extins codul roşu de inundaţii pe râurile Vedea şi Cotmeana, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, avertizarea fiind valabilă până în această dimineaţă, la ora 08.00.
Peste 450 de locuinţe şi aproape 930 de anexe gospodăreşti din 22 de localităţi ale judeţului Olt au fost afectate de inundaţii, după ce râurile Vedea şi Cotmeana s-au revărsat din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile.
Potrivit unei evaluări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, în acest judeţ au fost afectate de revărsările de apă 453 de case şi 926 de anexe gospodăreşti din 22 de localităţi, iar peste 340 de animale au murit înecate.
Potrivit datelor furnizate, miercuri dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, numărul localităţilor afectate de inundaţii în acest judeţ a crescut de la opt la zece în noaptea de marţi spre miercuri.
Ca urmare a revărsării unor cursuri de apă, a scurgerilor de pe versanţi, dar şi a cantităţilor mari de precipitaţii din ultima perioadă în cele zece comune sunt inundate, miercuri dimineaţă, un număr de 53 de case, 504 curţi şi 335 de anexe gospodăreşti. Apa bălteşte pe o suprafaţă de 1.185 hectare de teren arabil, 70 de hectare de păşuni şi fâneţe şi şase hectare de pădure.
Circulaţia rutieră era blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren, a anunţat miercuri Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Orban: Să le fie ruşine celor de la PSD

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că reprezentanţilor PSD, miniştri ori aleşi locali, ar trebui să le fie ruşine pentru că au "ignorat cu atâta neruşinare" necazurilor victimelor inundaţiilor, preferând manifestaţia politică dedicată lui Victor Ponta.
"Am asistat stupefiaţi la o manifestare de o monumentală nesimţire, de o crasă lipsă de sensibilitate faţă de oameni din partea PSD. În timp ce zeci de mii de români sunt ameninţaţi de viituri, sunt ameninţaţi de revărsarea apelor, în timp ce aproape toate judeţele din zona Olteniei se află sub cod roşu sau cod portocaliu, PSD, în loc să fie alături de oameni, să-i ajute în nenorocirea care i-a lovit, a preferat o manifestare electoralistă care reprezintă o sfidare la adresa cetăţenilor români", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.
Vicepreşedintele PNL i-a acuzat atât pe Ponta, cât şi pe miniştrii sau aleşii locali ai PSD că au "abandonat" cetăţenii pentru a lua parte la manifestarea politică dedicată premierului.
"Victor Ponta a avut de ales între poporul român şi nomenclatura PSD şi, din păcate pentru el, Victor Ponta a ales PSD-ul. Să le fie ruşine tuturor miniştrilor PSD care şi-au părăsit posturile de comandă într-o situaţie de un extrem pericol, să le fie ruşine tuturor preşedinţilor PSD de CJ care şi-au părăsit funcţiile în cele mai grele momente pentru români, să le fie ruşine primarilor PSD care şi-au abandonat concetăţenii, care i-au lăsat singuri în faţa viiturilor, în faţa nenorocirilor care îi lovesc şi au preferat să vină să-l susţină pe Victor Ponta. Nu credeam că mai poate exista în România o formaţiune politică care să ignore cu atâta neruşinare nevoile oamenilor, necazurile oamenilor, nenorocirile lor", a mai declarat Orban.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii