Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponei la manej pentru copii, noua atracţie a Grădinii Zoologice Brăila

* Carlos şi Fulgerică, doi ponei prietenoşi, îi aşteaptă zilnic pe cei mici * tariful pentru două ture de manej este 10,15 lei * în încercarea de a face parcul Zoo cât mai atractiv, în special pentru copii, administraţia a pregătit tot felul de surprize

 

 

Pe lângă animalele exotice care pot fi admirate la Grădina Zoologică Brăila, vizitatorii, în special copiii, găsesc aici şi multe alte surprize. Posibilitatea de a călări ponei este doar una dintre ele. Ţarcul de manej funcţionează deja de ceva vreme şi are mare căutare printre cei mici. Doi ponei sunt la dispoziţia celor care vor să îşi încerce abilităţile de călăreţi, tariful pentru două ture de manej fiind de 10,15 lei. Copiii urcaţi în şa au tot timpul alături pe unul dintre cei doi îngrijitori ai poneilor şi, obligatoriu, poartă cască de protecţie oferită din partea casei. Cei doi ponei prietenoşi şi foarte bine dresaţi au intrat relativ recent în posesia Zoo Brăila. Carlos, în vârstă de 13 ani, este tatăl lui Fulgerică, 7 ani, şi amândoi se comportă foarte bine în compania copiilor, fiind obişnuiţi cu aceştia. Săndel Popa, îngrijitorul celor doi cai în miniatură, este tot timpul alături de ei, împreună cu ajutorul său, Ion Neacşu. Cei doi ţin caii de căpăstru atunci când au un “client” în şa, încurajându-i pe micii călăreţi care se mai întâmplă să aibă trac la prima experienţă de acest gen.

Eu sunt din Chiscani şi de mic am învăţat cum să mă comport cu caii. Înainte de a-i lua în grijă pe cei doi ponei am făcut un scurt curs de specialitate, la Harghita. Carlos şi Fulgerică sunt uşor de îngrijit şi de strunit”, ne-a spus Săndel Popa. Ţarcul de manej este tot timpul la dispoziţia vizitatorilor, însă cele mai multe solicitări sunt la sfârşit de săptămână. Pe lângă cei doi ponei aflaţi deja la dispoziţia copiilor, Grădina Zoologică mai are încă doi care însă acum sunt în curs de pregătire pentru a putea fi călăriţi în siguranţă. Deocamdată, sunt priviţi ca două mascote ale parcului Zoo, foarte apreciate de cei mai mici dintre vizitatori.

În încercarea de a face din Grădina Zoologică un loc cât mai prietenos cu cei care îi trec pragul, conducerea Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor, instituţia sub tutela căreia se află, a pregătit şi alte surprize pentru vizitatori. Astfel, chiar la intrare, atât adulţii, cât şi copiii sunt întâmpinaţi de un angajat al parcului Zoo costumat în clown, care îi invită să le facă o poză la minut, în timp ce câteva instalaţii speciale lansează în aer o “ploaie” de baloane de săpun. Tot în apropierea intrării, au fost plasate în câteva ţarcuri mai multe animale de mici dimensiuni pe care copiii le pot hrăni cu mâna lor.

Nu în ultimul rând, copacii situaţi de-a lungul aleii dinspre ţarcul de manej au fost văruiţi în culori pastelate, iar printre aceştia a fost amenajată o scenă unde se pot ţine serbări şcolare sau se pot organiza zile onomastice pentru copii. Conducerea APT intenţionează să planteze printre copaci un strat de gazon, astfel încât cei mici să poată alerga şi să se poată juca în voie.

Tariful de intrare în Grădina Zoologică Brăila este, la ora actuală, 2,5 lei pentru copii, şi 5,6 lei pentru adulţi. Programul de funcţionare este 8.00 - 20.00, în sezonul estival, şi 8.00 - 18.00, în sezonul rece. Administraţia Zoo precizează că dacă sunt grupuri de vizitatori care mai întârzie şi după ora de închidere, programul se poate prelungi până când acestea termină vizita. “Nu o să dăm pe nimeni afară dacă trece ora de închidere. Programul este flexibil, adaptat situaţiilor din ziua respectivă”, ne-a declarat Meluţa Drăguţ, directorul APT.
Categorie articol: 

Comentarii