Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompierii brăileni nu au avut pauză în perioada Paştelui

• aceştia au fost solicitaţi pentru 11 intervenţii, cele mai multe dintre acestea fiind la incendii de vegetaţie • în localitatea Cireşu, flăcările au mistuit o locuinţă

 

În perioada 17 – 20 aprilie, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila au intervenit pentru lichidarea şi limitarea a 11 incendii, cele mai multe dintre acestea fiind incendii de vegetaţie. Mai exact, au fost şapte astfel de intervenţii, dintre care două în municipiul Brăila, iar restul pe DE 584 – km 8 şi în localităţile Surdila Găiseanca, Dudeşti, Vişani, Gemenele, unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ şase hectare. Cauzele probabile care au dus la producerea celor şapte incendii au fost focul deschis în spaţii deschise sau fumatul în locuri neamenajate.

Biroul de Presă al ISU Brăila mai informează că, în a doua zi de Paşte, la ora 10.40, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu pe str. Rahova din municipiu, despre care v-am mai informat în ediţia electronică a cotidianului nostru.  A ars un frigider şi s-a degradat zugrăveala şi bunurile dintr-o bucătărie şi un dormitor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată.

În aceeaşi zi, la ora 17.10, un echipaj din cadrul aceleaşi subunităţi a intervenit o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească de pe raza localităţii Vădeni. Au ars o uşă de lemn, două tocuri din lemn la o magazie, cca. 500 kg lemne de foc şi 200 kg cereale. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o lumănare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Tot luni, 20 aprilie, la ora 21.25, Garda de intervenţie Făurei a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Cireşu. A ars locuinţa construită din paiantă cu o suprafaţă de aproximativ 80 mp. şi bunurile din aceasta. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un scurtcircuit la un frigider. Nu s-au înregistrat victime.

Echipajele de pe ambulanţele SMURD au intervenit în sprijinul a 24 persoane din municipiu Brăila şi localităţi din judeţ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc şi transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii