Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompieri puşi pe liber

Disponibilizările din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au "subţiat" şi efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dunărea" Brăila. Începând de astăzi, 24 de cadre îşi încheie raportul de activitate cu inspectoratul, după cum ne-a informat maiorul Ştefan Stoian, ofiţerul de relaţii publice al ISU "Dunărea". În total, însă, inspectoratul a pierdut 39 de angajaţi, începând din 15 iunie, anul curent. Astfel, din data de 15.06.2011, au fost puşi la dispoziţie, pentru trei luni, în conformitate cu dispoziţiile Legii 80, cu posibilitate de reîncadrare sau de trecere în rezervă, 34 de cadre militare. Tot pe 15 iunie, altor cinci angajaţi, respectiv patru gradaţi voluntari şi un angajat civil, li s-au desfiinţat posturile.
Între timp, dintre cele 34 de cadre puse la dispoziţie, şase şi-au dat demisia, iar patru au solicitat, conform Legii 53/2011, articolul 14, concediu fără plată pe perioada de un an. Astăzi, când expiră cele trei luni, restul de 24 de cadre, din care fac parte atât servanţi cât şi personal din conducerea unităţii, sunt puse pe liber. Maiorul Ştefan Stoian ne-a declarat că nu se ştie, deocamdată, dacă persoanele aflate în această situaţie vor beneficia de salarii compensatorii.
Numărul exact de angajaţi ai ISU "Dunărea" nu poate fi făcut public, aceasta fiind o informaţie clasificată. Conducerea inspectoratului dă, însă, asigurări, că structura de personal a fost refăcută, astfel încât lipsa celor 39 de angajaţi să nu afecteze capacitatea de intervenţie la incendii sau alte situaţii de urgenţă.
Categorie articol: 

Comentarii