Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomana din belsug

Nu numai mult discutata Lege a Pensiilor anunta razboiul electoral de la anul. Legea Pensiilor este doar vedeta unui sir mai lung de acte normative cu caracter populist, asii din mineca pe care se vor bate liberalii si social-democratii, deopotriva. Legile care presupun cheltuieli consistente au fost votate de mai mult timp, dar vor fi puse in practica - ati ghicit - abia in anul electoral 2008. Altele urmeaza sa fie votate la toamna.
Asa se face ca ministrul Finantelor si Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca Guvernul va include in bugetul pe 2008 facilitatea promovata in 2004 de PSD referitoare la ajutorul acordat sotului supravietuitor. Masura promisa in campania electorala de social-democrati ar fi trebuit sa intre in vigoare inca din ianuarie 2005, dar fiindca nu s-au gasit bani, prim-ministrul Tariceanu a decis sa nu o puna in aplicare.
Bani s-au gasit, se pare, si pentru majorarea salariilor profesorilor, lege declarata pina acum neconstitutionala tocmai datorita lipsei surselor de finantare. Surpriza cu miros de pomana electorala a fost anuntata in urma cu doua zile de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei - baiatul ala cu 15 stele pe steagul UE, care a declarat ca bugetul de 6% din PIB pentru educatie in anul 2008 va insemna si cresteri salariale pentru profesori. O alta lege care a trecut deja de Senat prevede ca incepind cu 2008, pensionarii vor beneficia de o compensare in bani pentru tichetele de calatorie neconsumate. In plus, PSD-ul a initiat o lege de marire a pensiilor militare de stat cu pina la 9%. Si tot social-democratii lui Mircea Geoana au copt un act normativ de innoire a parcului de tractoare, ce prevede acordarea de prime de 170 milioane lei vechi pentru cei care-si schimba tractoarele uzate cu unele noi.
Care va sa zica, semne bune anul are, daca ii credem pe cei care spun ca exista surse de finantare pentru toate aceste legi. Daca nu, semnele bune de la anu' o sa le gasim pe nota de plata dupa ce alegerile vor fi trecut.
Categorie articol: 

Comentarii