Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polonia vrea trupe americane permanente

„Încercăm să obţinem acest lucru şi vorbim despre aceasta. Pregătim condiţiile pentru o prezenţă permanentă", a declarat ministrul polonez.
„Deocamdată, se acordă mare importanţă prezenţei prin rotaţie. Ne aşteptăm ca anul acesta circa 10.000 de soldaţi aliaţi să ia parte la exerciţii militare în Polonia. Trebuie să ne obişnuim cu prezenţa aliaţilor americani, care vor veni în Polonia", a adăugat Siemoniak.
Potrivit ministrului apărării polonez, „americanii au declarat că în Polonia şi în Europa de Est ei îşi vor menţine prezenţa militară atât timp cât va fi necesar".
În prezent, pe teritoriul Poloniei trec coloane de transportatoare blindate americane cu însoţitori, care se întorc de la exerciţii armate în Estonia şi Lituania la o bază în Germania. Sunt planificate numeroase opriri şi întâlniri cu populaţia civilă. Este planificat ca acest coloane să ajungă la baza din Germania în data de 1 aprilie.
Între timp, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a sporit presiunile asupra Casei Albe, votând masiv în favoarea unei rezoluţii cerându-i preşedintelui Barack Obama să furnizeze Ucrainei arme letale pentru a se apăra împotriva "agresiunii" ruse.

 
Categorie articol: 

Comentarii