Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polonia acceptă noul proiect american de scut antirachetă

"Polonia consideră ca foarte interesant şi necesar acest concept, acest proiect numit SM3, al unei noi configuraţii de apărare antirachetă", a spus premierul Donald Tusk.
"Suntem dispuşi să participăm la acest proiect, la scara ce convine", a adăugat el, alături de vicepreşedintele american Joe Biden.
În septembrie, SUA au anunţat că renunţă la proiectul de instalare a unui radar în Cehia şi a zece interceptoare de rachete în Polonia. Numeroase personalităţi din aceste două ţări au văzut în acest gest o abandonare a unor aliaţi fideli, pentru relaţii mai bune cu Rusia.
"Salut declaraţia premierului, potrivit căreia Polonia este dispusă să găzduiască elemente viitoare la sistemului de antirachetă propus", a declarat Joer Biden.
Vicepreşedintele a publicat un interviu în care a respins acuzaţiile de abandonare a acestor ţări de către Statele Unite. "Nu am încheiat niciun acord cu Rusia în detrimentul Europei Centrale", a spus miercuri Biden, pentru cotidianul Rzeczpospolita. "Am spus clar că demersurile noastre în favoarea unei ameliorări a relaţiilor cu Rusia nu se fac în detrimentul Europei Centrale", a subliniat el.
"Polonia este aliatul nostru cel mai fidel şi un partener crucial pentru a face faţă problemelor mondiale", a mai spus Buden, insistând pe prezenţa forţelor poloneze în Afganistan şi Irak.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii