Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polonezul Tomasz Lukaszewicz a cistigat cea de-a doua etapa a Cupei MACEC

Spectatorii prezenti simbata dupa-amiaza pe stadionul Municipal nu au avut ce regreta, pentru ca au fost martorii unui spectacol de dirt track greu de egalat. Iar printre protagonisti, bineinteles ca s-au numarat si reprezentantii Clubului Sportiv Municipal din Braila.
La cea de-a doua etapa a Cupei MACEC, prefatata de o atmosfera sarbatoreasca in care fanfara a avut rolul principal, au participat 16 alergatori din Polonia, Ucraina, Germania, Ungaria, Slovacia si Romania, tara noastra fiind reprezentata de Alexandru Toma, cistigatorul de anul trecut al competitiei, Milen Manev, actualul detinator al titlului national si Fanica Popa de la CSM, Marian Gheorghe si Adrian Gheorghe, campionul en titre de la tineret, ambii de la CST Bucuresti.
Dupa primele 20 de manse, care mai de care mai spectaculoase, doi alergatori aveau cite 14 puncte, Tomasz Lukaszewicz din Polonia si Kiril Tcukanov din Ucraina, situatie in care, arbitrul principal a mai programat o mansa de departajare, pentru desemnarea cistigatorului etapei a doua.
Lukaszewicz a avut un start foarte bun si a reusit sa cistige cursa si etapa de la Braila. Pe locul al doilea s-a clasat Tcukanov, iar pozitia a treia i-a revenit tot unui sportiv din Ucraina, Vladimir Dubinin.

Toma urmarit de ghinion

Sportivul de la care brailenii asteptau un rezultat foarte bun, Alexandru Toma, a fost din nou urmarit de ghinion pe parcursul competitiei. Toma a fost invins in prima mansa de cel care avea sa cistige etapa, insa in mansa a doua a plecat foarte bine si a condus timp de trei ture, numai ca in momentul in care se pregatea sa intre pe penultima turnanta motorul nu l-a mai ascultat si braileanul a abandonat. In mansa a 13-a, una dintre cele mai spectaculoase, Alexandru Toma a plecat ultimul de la start, dar in prima turnanta si-a depasit toti adversarii, inclusiv pe cel care in acel moment avea maximum de puncte, Kiril Tcukanov si dupa ce a rezistat tuturor atacurilor, a trecut primul linia de sosire. Pina la finalul etapei Toma nu a realizat decit 9 puncte.
Bulgarul Milen Manev nu a impresionat, dar sirguincius, in toate mansele a reusit sa acumuleze 10 puncte, Fanica Popa 4, Stefan Popa 2 si Florin Barabasu 1 punct.
O evolutie promitatoare a avut campionul de tineret Adrian Gheorghe, care, daca ar fi avut si putina experienta s-ar fi numarat, poate printre primii clasati, insa el a acumulat totusi 7 puncte si a reusit performanta de a se clasa intre primii opt alergatori si astfel a participat si la urmatoarea competitie. Tatal lui Adrian, Marian Gheorghe, a adunat acelasi numar de puncte, insa in mansa directa a fost intrecut de fiul sau si astfel a ratat ocazia de a concura si la cele doua memoriale.

Toma a incheiat en fanfare competitia de simbata de pe Municipal

Primii opt clasati in etapa de Cupa MACEC au participat la Memorialul Eugen Botezatu - Gheorghe Voiculescu.
Din prima serie, din care a facut parte si Milen Manev s-au calificat in finala Tcukanov si Dubinin, ambii din Ucraina, iar din cea de-a doua Alexandru Toma si Lukaszewicz.
Mansa finala a fost una care nu se va uita prea curind, pentru ca a fost o cursa in care Alexandru Toma i-a avut ca adversari pe toti ocupantii podiumului din etapa a doua a Cupei MACEC.
Reprezentantul CSM-ului a avut din nou o evolutie excelenta si sustinut de cei peste 1500 de spectatori, a cistigat cupa pusa in joc.
Pe parcursul celor doua competitii, mai multi sportivi au cautat sa-si etaleze cunostintele in materie de pilotaj, insa cel care a reusit intr-adevar sa ridice publicul in picioare a fost neamtul Ronni Weis, care a facut citeva parade pe o singura roata, dar a condus motocicleta si stind cu picioarele pe sa, iar brailenii, bineinteles ca l-au rasplatit cu ropote de aplauze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii