Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii de proximitate in actiune

In cursul lunii octombrie, politistii de proximitate au inregistrat si rezolvat 23 de lucrari si 77 de solicitari primite din partea cetatenilor care aveau nevoie de sprijin pentru rezolvarea unor probleme. Avind printre atributii si desfasurarea de activitati in incinta unitatilor de invatamint, luna trecuta, politistii de proximitate au efectuat 83 de actiuni, au participat la orele de dirigentie, la discutii cu directorii si au consiliat 40 de elevi care absentau de la cursuri sau care au comis acte de violenta si alte infractiuni. Oamenii legii au luat parte si la 41 de sedinte ale Asociatiilor de Proprietari, unde, in functie de natura problemelor, cetatenii au fost indrumati catre institutiile abilitate sa le rezolve solicitarile. Astfel, la camerele de consiliere din cele 10 zone ale municipiului, au fost primite 430 de persoane, care au ridicat diverse probleme.
Luna trecuta, politistii de proximitate au primit o adresa din partea Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, prin care se semnala faptul ca o minora, in virsta de 16 ani, a intrerupt cursurile scolare. Se pare ca tinara isi gasise un prieten si a decis sa se mute impreuna cu acesta, motiv pentru care a renuntat la scoala. Dupa identificare, minora va fi consiliata de specialistii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala. Tot in perioada mentionata, politistii de proximitate au facut doua informari cu privire la unele reclamatii primite din partea cetatenilor. Una dintre ele se refera la cladirea de pe strada Campiniu nr. 35, care este intr-o stare avansata de degradare si care pune in primejdie copiii de la Gradinita aflata vizavi, in acest sens fiind informata Primaria. Cea de-a doua informare a fost trimisa catre Directia Sanitar Veterinara, cu privire la doua apartamente din blocul SANAB, unde se cresc ciini si pisici care creeaza un puternic disconfort locatarilor.
In luna octombrie, politistii de proximitate au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.100 lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice sau consum de alcool in locuri publice. De asemenea, au fost prinsi in flagrant 9 contravenienti si au fost aplanate 39 de stari conflictuale. Politistii de proximitate au identificat, in zonele de competenta, 21 de persoane cu grad inalt de victimizare (batrini, persoane singure, bolnavi psihici) pe care ii au in atentie, ii viziteaza si chiar ii ajuta atunci cind au nevoie.
Categorie articol: 

Comentarii