Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii comunitari migreaza la Pompieri si Jandarmi

Din cauza salariilor foarte mici in comparatie cu riscurile la care se expun, politistii comunitari braileni incearca sa prinda posturi mult mai bine platite la Pompieri sau Jandarmerie. Pina acum, sase guarzi au reusit sa treaca de concursurile organizate de cele doua institutii mai bogate si sa prinda locuri in efectivele acestora.
Numarul nu este impresionant, insa conducerea Politiei Comunitare nu este deloc multumita de situatie, spunind ca cei in cauza se numarau printre cei mai buni agenti de paza. "Sint absolventi de liceu si aveau sanse foarte mari ca, la urmatoarea incadrare de agenti comunitari, sa ia examenul si sa capete statut de functionar public. Calitatile pe care le aveau ii recomandau ca foarte buni politisti comunitari, responsabili cu asigurarea ordinii si linistii publice. Pacat ca au plecat, dar astea sint conditiile. S-au dus acolo unde pot fi mai bine platiti", ne-a spus Dumitru Hahui, directorul adjunct al Politiei Comunitare Braila.
Potrivit acestuia, la ora actuala, politistii comunitari braileni sint incadrati cu salariul minim pe economie, la care se adauga un spor de antena, de 10%, si un spor de 4%, pentru statutul de functionar public. La pompieri si jandarmi salariile sint aproape duble.
In prezent, Politia Comunitara Braila dispune de 200 de guarzi si 67 agenti comunitari. Din cauza fondurilor insuficiente, institutia nu sufera doar la capitolul salarii, ci si in ceea ce priveste dotarile, la ora actuala existind un singur autoturism pentru interventii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii