Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii au oferit daruri copiilor, batrinilor si sinistratilor

Ofiterii si agentii Inspectoratului de Politie al Judetului Braila au pus mina de la mina si, in pragul Invierii, au sarit in sprijinul copiilor orfani si al batrinilor, iar, cu ajutorul colegilor lor din tara, i-au ajutat si pe cei 31 de localnici evacuati vinerea trecuta, din zona portuara, urmare inundatiilor. Ieri, cms. sef Ionel Decu, adjunctul sefului Politiei, impreuna cu cms. Marian Gheorghe, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, incarcati cu daruri de sezon, au "descins" pe Soseaua Buzaului, la fostul centru de plasament nr. 4, unde s-au intilnit cu orfani asistati ai Protectiei Copilului, pentru a le spune anticipat "Hristos a inviat!". Politistii au oferit cadouri pentru 63 de copii, atit minori, cit si majori. "Copiii acestia sint in regim rezidential, in apartamente. In fiecare an au primit daruri de la Politie, cu prilejul tuturor sarbatorilor. Colaborarea noastra este foarte veche", ne-a declarat Virgil Lupu, seful Complexului de tip familial nr. 1. Ba chiar, unii copiii i-au recunoscut pe politisti si le-au povestit ce au mai facut in ultima vreme: "Am fost la scoala, sint in clasa a doua, invat engleza si germana" sau "Aseara am facut cozonac, impreuna cu doamna, a iesit tare bun... Am postit, dar tot am gustat putin". Si Politia de Frontiera le-a oferit, ieri, cadouri copiilor de la centrul de pe Soseaua Buzaului. Acestia chiar au intins o masa cu bucate de post si i-au invitat pe cei prezenti sa guste.
Apoi, echipa Inspectoratului de Politie al Judetului Braila a facut popas la Caminul de Pensionari "Sf. Nicolae", unde, de asemenea, au oferit bucate traditionale celor 95 de batrini de aici. Cu chipurile triste si privirile umede, pensionarii i-au primit cu aplauze pe oamenii legii veniti sa le ureze "Paste fericit!". Politistii au fost impresionati de virstnicii suferinzi, neputiinciosi, care, intotdeuna, in prag de sarbatori simt acut singuratatea. O batrina oarba a multumit frumos cind i s-a asezat sacosa cu bucate in brate, dupa care a inceput sa scoata mincarea si sa se infrupte cu pofta. "E oarba, saraca...", ne-a explicat o alta batrina. "Ce-ati mincat azi?", intrebam noi. Ochii femeii se umplu de lacrimi, miinile i se ridica brusc spre crestet: "Vai de capul nostru...", spune ea, soptit.
O alta echipa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, formata din agenti de proximitate, condusa de cms.sef Fanel Arama, adjunct al sefului Politiei, a descins in statiunea Lacu Sarat, in tabara pentru copii, acolo unde sint cazati cei 31 de evacuati de pe Str. Anghel Saligny. Aici, politistii au impartit alimente, constind in oua, cozonac, conserve de carne si peste, suc, apa minerala, ulei, faina, zahar, cascaval, pate, piine, biscuti, napolitane - produse cumparate de catre politistii din Buzau, Prahova, Suceava si Braila. Cu urarea de "Paste fericit!", sinistratii au multumit politistilor ca s-au gindit si la ei. Tot ieri, politistii braileni au mers in Bertestii de Jos, unde trei familii (10 persoane) au fost evacuate din calea apelor si au fost adapostite in Caminul Cultural din localitate. Si aici, politistii au impartit alimente cit pentru doua saptamini, paturi, apa si dulciuri pentru copii. "Patru inspectorate din tara au contribuit la acest ajutor. Politia din Neamt ne-a trimis chiar si bani, 58 de milioane, pentru a-i ajuta pe sinistrati. Vom imparti zilele acestea cit ne va sta in putinta, vom da chiar si batrinilor si copiilor, fiindca n-avem atitia sinistrati cite ajutoare avem", ne-a declarat cms.sef Fanel Arama. Ieri, politistii braileni au promis ca nu-i vor uita pe cei sarmani si ca isi vor indrepta tot mai des pasii spre acestia, pentru a le intinde o mina de ajutor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii