Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politisti acuzati ca ar fi batut un adolescent

Batut de politisti intr-un parc. Asta spune ca i s-a intimplat un tinar din Braila care reclama ca a fost luat in noaptea de marti, spre miercuri, de oamenii legii, din fata blocului, pentru a fi condus la sectie, dar ar fi fost dus in parcul Monument, unde ar fi fost lovit cu pumnii si picioarele. Bogdan S, de 17 ani, povesteste ca statea impreuna cu alti amici la taclale, la scara blocului, in cartierul Radu Negru cind pe strada a aparut o duba, din care au coborit mai multi politisti. Ei i-au legitimat pe baieti, dupa care, aflind cum il cheama pe unul dintre ei, l-au luat in duba, explicindu-i ca trebuie sa mearga cu ei la sectie. Bogdan S. ne-a declarat ca si-a inchipuit ca este voba despre cercetarea facuta in cazul unei batai in care a fost implicat cu o zi inainte, la liceu, si s-a conformat. Dupa circa o ora, cind baiatul a revenit acasa, prietenii care-l asteptau spun ca au avut surpriza sa vada ca acesta este plin de rani, iar singele ii patase haina. Baiatul le-a povestit acestora ca politistii l-ar fi dus in parcul Monument, pustiu la acea ora, si l-ar fi lovit cu pumnii si cu picioarele, dupa care au plecat si l-au lasat acolo. "A venit duba cu politisti, m-au dus in parc si m-au batut, mi-au dat cu pumnii, m-au pus jos, m-au calcat pe cap, mi-au spart buza. Toate astea, cred eu, pentru ca l-am batut pe un baiat din liceu si cica ar fi ruda cu un politist. Si asta a fost pedeapsa ca l-am batut pe ala", ne-a spus Bogdan S.
"Stateam cu prietenul meu la scara si a venit politia si l-a luat, spuneau ca-l duc la sectie. Si l-au dus in parc si cind s-a intors inapoi a venit batut, calcat in picioare. Asa a spus ca-si face datoria, si ne ameninta pe toti ca ne duce la padure si ne bate. Noi avem si numarul dubei care l-a luat, ii stim din vedere si pe politistii respectivi, dar nu stim cum ii cheama", ne-a spus Valentin Mihalcea, unul dintre martori.
"Au coborit trei politai din duba si l-au bruscat, l-au luat in masina “hai la politie, sa te amprentam!” si l-au luat la bataie, cred, pentru ca atunci cind s-a intors, era batut, plin de singe. Ne-a spus ca l-au oprit in parc si l-au batut politistii", ne-a spus Alexandru Gheorghe, un alt martor.
"Pina la acest moment, nu am primit nici o reclamatie cu privire la savirsirea unor astfel de fapte, iar in cazul in care vom primi o asemenea reclamatie, se vor efectua cercetari si se vor dispune masurile ce se impun", ne-a declarat subinsp. Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Bogdan S. urma sa-si scoata certificat medico-legal in cursul zilei de ieri, dupa care ne-a declarat ca va depune plingere la politie.
Categorie articol: 

Comentarii