Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politicienii si blog-urile lor

Cum vremurile si moda sint intr-o continua schimbare, mai ales in ceea ce priveste comunicarea, politicienii nostri nu s-au lasat nici ei mai prejos si s-au adaptat tendintelor. Mai clar, citiva dintre ei au considerat ca nu le-ar strica sa aiba un site personal sau un blog. Dintre cei 45 de candidati care si-au dorit sa devina parlamentari de Braila, patru, din cite am reusit noi sa aflam, au ales o astfel de metoda de prezentare sau comunicare cu alegatorii. Acestia sint candidata PNL Braila in Colegiul I pentru Deputati, Diana Tusa, candidatul PDL Braila in Colegiul I pentru Deputati, Florin Cirligea, candidatul PDL in Colegiul II pentru Deputati, Eugen Badalan si candidatul PSD in Colegiul II pentru Senat, Marian Dragomir. Prima care s-a facut cunoscuta brailenilor in acest fel a fost liberala Diana Tusa, cu blogul sau "Politica fara principii" care poate fi accesat la adresa www.dianatusa.ro. Din momentul in care aceasta si-a anuntat intentia de a candida in Braila pentru un fotoliu de deputat, pe blogul sau a inceput o activitate intensa, care dureaza de vreun an de zile, atit cu comentarii binevoitoare la adresa sa, cit mai ales cu atacuri, specifice campaniei electorale, oficiale sau nu.
Un alt candidat, cu doua site-uri personale de aceasta data, este social-democratul Marian Dragomir. Acesta detine un site legat de porumbei, marea sa pasiune, www.dragomirviorel.wordpress.com si un altul, recent, pe teme politice si despre alegerile parlamentare, dragomirmarian.wordpress.com. Daca pe primul site activitatea e in toi, pe cel de al doilea, politic, lucrurile stagneaza. In afara de citeva postari ale lui Dragomir, nu mai misca nimic. Ceilalti doi candidati, PDL-istii Eugen Badalan si Florin Cirligea, si-au facut site-uri de campanie, www.eugenbadalan.ro respectiv www.cirligea-deputat.ro. Acestea contin, inevitabil, informatii despre proprietar, oferta electorala, niste link-uri, date de contact si cite un blog. Ei bine, daca pe blogul lui Badalan mai exista ceva activitate, moderata de un administrator, cu comentarii atit "de bine" cit si "de rau", pe al lui Cirligea nu se gaseste nici macar un comentariu lasat de vreun vizitator. Asadar, nu exista nici o urma de dialog virtual intre pretendentul la fotoliul de deputat si alegatorii braileni.
Amintim ca febra blog-arelii ii cuprinsese si pe unii dintre candidatii la alegerile locale din vara, pe social - democratul Viorel Balcan, pe PRM-ista Niculina Moisescu si pe colegul acesteia de partid, Mihai Danut. Dintre toate blogurile, doar cel al Niculinei Moisescu este inca activ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii