Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politicienii nostri nici nu vad cit sint de penibili

De saptamini bune, politicienii au declansat campania electorala neoficiala. Ca urmare, la inceperea anului scolar, Ministerul Educatiei a atras atentia cadrelor didactice sa nu permita intilnirile politice in scoli. Din pacate, acest lucru s-a intimplat chiar simbata dimineata, in sala de festivitati a Scolii "Fanus Neagu" din Ansamblul Buzaului, arondat colegiului electoral unde candideaza liberala Diana Tusa.
Evenimentul cu pricina a fost anuntat ca fiind un concurs pentru copii, "Miss si Mister", fara virsta. Au fost chemati copii si din gradinite si din scoli. Micutii de la gradinite chiar au venit in mod organizat, insotiti de educatoare. Si la unele scoli au fost organizate asemenea grupuri, dar au fost si copii care au venit cu parintii. Practic, la ora 10.00, ora la care a fost anuntat concursul, sala de festivitati era arhiplina, iar pe holuri se inghesuiau alte zeci de copii si parinti.
Concursul a fost deschis de organizatoare, educatoarea Maria Calomeit, care a precizat ca sprijinul financiar si moral pentru eveniment a venit din partea Dianei Tusa, vorbind parintilor si micutilor despre grija acesteia pentru gradinite, pentru locurile de joaca si in special pentru sistemul de invatamint brailean. Copiii au venit imbracati frumos, in costume de printi, printese, zine, care mai de care mai deosebiti. Sub supravegherea cadrelor didactice, ei urcau pe scena, isi spuneau numele si coborau, ieseau din sala de festivitati, primeau imediat o diploma realizata pe un carton albastru si o farfurie zburatoare albastra, pe care era inscriptionata cu galben adresa site-ului web al Dianei Tusa si erau trimisi acasa. Presedintele juriului, care practic nu a decis nimic pentru acesti copii, a fost Diana Tusa, iar ca membru in juriu a fost un alt candidat liberal, prezentat si el cu mult aplomb parintilor, Ion Susanu. Din juriu au mai facut parte doi parinti care si-au insotit copiii si o educatoare care nu avea elevi in concurs.
De precizat ca actiunea celor doi politicieni este ilegala, conform legii, campania electorala debutind pe 30 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii