Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politicienii braileni recunosc victoria lui Basescu

Presedintele organizatiei municipale a PSD Braila, deputatul Mihai Tudose: "Mi s-a parut un vot cel putin ciudat, a avut o caracteristica atipica si anume uniformitatea. Din cite stiu, exista o uniformitate in toata tara. Pina la urma e un vot popular, concret in favoarea lui Basescu. Acum trebuie sa respectam vointa poporului. Daca asta se vrea... Acum trebuie sa ne gindim neaparat la votul uninominal... Pina la urma asa oricine este ales prin acest vot, indiferent ca e vorba de presedinte sau de membrii parlamentului, va avea legitimitate. E o etapa pe care am parcurs-o, dar e si un semnal de alarma ca poate nu am stiut sa ne transmitem asa cum trebuie mesajul. Am avut probleme la acest capitol si trebuie sa ne regindim strategia.

Presedintele organizatiei municipale a PRM, Mihai Danut: "Din punctul meu de vedere e ingrijorator ca doar 40% din populatie s-a prezentat la vot. Asta demonstreaza ca lumea s-a saturat de scandaluri si de bilci si a tratat clasa politica in consecinta. Trecind peste rezultatul votului, prezenta la vot e un semnal ce trebuie perceput ca atare si de presedintele tarii si de alianta impotriva presedintelui, care a obtinut un scor foarte scazut... Acum ar trebui ca fiecare sa isi vada de treaba lui si sa se concentreze pe problemele poporului care au fost neglijate lunile astea. Cel putin asa vad eu lucrurile.

Presedintele PNG Braila, Ionel Alexandru: "Ce s-a intimplat acum a fost cea mai mare gafa a Parlamentului din ultimii 17 ani. Asta demonstreaza cit de necesara este reformarea clasei politice. S-a demonstrat ca presedintii partidelor politice, care au actionat ca niste dictatori care isi impun propriile idei, nu au mai fost ascultati de propriul electorat. Dovada este prezenta la vot scazuta. In concluzie, cred ca ce s-a intimplat acum a fost o lectie necesara pe care trebuie toti cei implicati sa si-o insuseasca."

Dan Sabau, presedintele PLD, senator - "A fost foarte interesant ca un numar important de braileni a participat la aceasta falsa tentativa democratica, de fapt, o tentativa de uzurpare a tronului. Va reamintesc ca lui Mihai Viteazul i s-a luat capul la Selimbar (n.r. - de fapt, Mihai Viteazul a murit la 9 august 1601 la Turda, iar la 29 octombrie 1599 prin batalia de la Selimbar /Schellenberg, Mihai Viteazul infringea oastea lui Andrei Bathory si deschidea drumul spre cetatea Alba Iulia, unde va infaptui, ulterior, prima unire a Transilvaniei cu Tara Romaneasca), Cuza a fost aruncat peste bord la un moment dat si vreau sa va spun ca tentativa de care va vorbesc a fost una de puci. In situatia asta, pentru prima oara in Romania, o asemenea tentativa nu a reusit, o tentativa de eliminare a unui presedinte ales a fost dejucata de popor, care a fost si intrebat. E prima oara cind poporul este intrebat, cind se exprima si cind si-a spus cuvintul. Multumesc brailenilor ca, in sfirsit, din judetul rosu, timp de 17 ani, au reusit acum sa-l decoloreze si sa-l faca portocaliu. Sintem un judet care a votat in media pe tara, si-a facut datoria si sper sa intre in circuitul politic si economic national. Pentru prima data, PSD-ul pierde dominanta PSD pe care o detinea in unele comune, si va pot spune ca in Maxineni, Tufesti, Stancuta, Vadeni, in orasele Faurei si Ianca PSD a inregistrat un scor negativ, extrem de semnificativ". Sabau ne-a explicat si faptul ca au venit, totusi, la vot, mai putin de jumatate dintre alegatorii din judet: "A fost o suma de rele intentii. Acest referendum a fost pus simbata, ca niciodata, impiedicind anumite culte sa participe la vot, si ma refer la adventisti si la evrei. Apoi, a fost intr-o zi de lucru, in plina arsita (amintim ca simbata n-a fost nici un fel de arsita, ba chiar a fost o vreme inchisa- n.r.), cind lumea e obligata sa praseasca. A fost o suma de rele intentii incercind cu textul de pe buletinul de vot, cu tentativa de disimulare a realitatii si impunerea unui raspuns care insemna DA, dupa Alianta DA".

Deputatul PD Horia Vasioiu - "Multumesc brailenilor, atit celor care au votat NU, cit si celor care au votat DA, pentru ca in acest fel am putut sa facem clar diferenta dintre cei care vor ca Romania sa fie o tara democratica si sa se integreze cu adevarat in UE, si cei care vor sa puna frina in dezvoltarea economica si sociala a Romaniei. Ne-am apropiat foarte mult de media pe tara, care este de 43%, ceea ce este un semnal bun".
Categorie articol: 

Comentarii