Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politica la liceu

În dosul hârtiei mai scrie: "Pentru informaţii şi înscrieri ne puteţi contacta la numărul de telefon : 07* 574572". Iar informaţia edificatoare vine în josul paginii: o iniţiativă TNL Brăila.
O iniţiativă pe care au avut-o, de-a lungul timpului, toate partidele politice, dintre cele mari, bineînţeles. Pentru cei săraci, naivi, adică noi, cei mulţi, sună frumos astfel de iniţiative. La români, şi rahatul gratis e bun, nu-i aşa? Însă treaba care pute este următoarea: persoanele interesate de aceste servicii gratuite trebuia să se treacă pe un tabel al colegelor şi aveau nevoie, musai, de buletin. Tabel de înscrieri care purta numele: "Tabel nominal cu numele susţinătorilor candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţia României". Pam-pam!
Nu ştiu dacă este sigur legal să te duci prin licee să aduni semnături pentru candidatul tău, dar mie îmi pare o mare mizerie să trimiţi nişte copii să mintă! Colegele din liceu nu sunt vinovate fiindcă au îndeplinit ceea ce nişte oameni de nimic le-au învăţat să facă.
Poate cei care s-or duce să beneficieze de aceste "meditaţii gratuite", vor semna susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu la preşedinţie. Dar bine ar fi fost să facă asta în spaţiul unui sediu politic sau oriunde, dar nu în cadrul unei şcoli.
Durerea mare este că nişte mârşavi manipulează tinerii de liceu să le facă munca, într-un stil murdar şi deloc moral. În loc să iasă în stradă membrii de partid şi să-i facă promovare lui Crin Antonescu, preşedintele PNL, "politicienii" se folosesc de tineri. Să fim bine înţeleşi: eu aş fi semnat candidatura lui Crin sau a lui Oprescu sau a nu ştiu cui, dacă eram abordat, sincer, pe această temă, pe stradă. Dar această abordare manipulatorie într-o instituţie de învăţământ mi se pare de toată jena.
Ba mai mult, dacă stau să mă gândesc, când ministrul Educaţiei a fost liberal, niciun TNL din ţară nu a ştiut să aibă o discuţie cu elevii din partid privind schimbări în sistemul educaţiei sau diferite aspecte legate de viaţa de elev. La fel cum niciun TSD sau vreo organizaţie PDL de tineret nu a făcut acest lucru, când la putere au fost ai lor. Problema mea nu este, aşadar, Partidul Naţional Liberal, ci toate partidele politice parlamentare şi foste parlamentare, care se folosesc de tineri doar ca o masă de manipulat, de pus afişe, de stat în stradă, carne numai bună pentru a fi batută de către golanii Brăilei care susţin alţi candidaţi la alegeri. Niciodată când
la mijloc sunt interesele elevilor organizaţiile politice nu le cer părerea, însă atunci când au nevoie de noi pentru împlinirea scopurilor lor, încearcă să ne câştige încrederea ori să ne păcălească prin stratageme dintre cele mai ieftine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii