Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: UNPR îl ironizează din nou pe Antonescu:"Marele lider" să înveţe că politica nu înseamnă vorbe goale

UNPR a replicat, din nou, marţi, printr-un comunicat de presă remis NewsIn, unor noi atacuri politice venite din partea liberalilor, reprezentanţii Uniunii susţinând că "marele lider" al PNL, Crin Antonescu, trebuie să înveţe că politica nu înseamnă vorbe goale.

„Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi exprimă surprinderea faţă de atacurile recente ale conducerii PNL care, în loc să se preocupe de propriul partid, este interesată de soarta UNPR. Într-un moment în care oamenii politici responsabili sunt atenţi la evoluţiile economice internaţionale şi propun soluţii pentru combaterea efectelor crizei, liderii PNL îşi exprimă capacitatea politică prin atacuri lipsite de demnitate împotriva unui partid care a asigurat stabilitatea politică şi guvernamentală a României", răspund liberalilor membrii UNPR în comunicatul de presă remis NewsIn.

Aceştia susţin că atacurile liberalilor la adresa UNPR reprezintă doar o strategie ce nu caracterizează un partid politic serios. "A lansa atacuri doar pentru a avea pretexte pentru noi declaraţii şi reacţii publice este o strategie naivă şi lipsită de maturitate, care nu poate caracteriza un partid politic serios, aşa cum se prezintă PNL. Le reamintim liderilor liberali faptul că UNPR nu a lansat niciodată un atac împotriva unui partid politic şi, cu atât mai puţin împotriva PNL. În acelaşi timp, precizăm foarte clar că UNPR nu va rămâne impasibil în faţa unor declaraţii ofensatoare şi neadevărate, indiferent din ce direcţie sunt lansate", se mai susţine în comunicatul Uniunii.

Mai mult, reprezentanţii UNPR afirmă în comunicat că vor răspunde "cu toată convingerea în faţa fiecărui atac demagogic şi în faţa fiecărei declaraţii false, până când şi <marele lider> al PNL va înţelege că politica nu înseamnă <vorbe goale>, ci măsuri concrete şi asumarea responsabilităţii în momentele cele mai grele".

„UNPR şi-a asumat în mod consecvent politica interesului naţional şi a propus măsuri concrete pentru combaterea efectelor crizei economice. Chiar dacă aceste lucuri îl deranjează pe liderul PNL, obişnuit cu atacuri populiste în loc de proiecte şi soluţii, foarte mulţi liberali de bună credinţă apreciază UNPR şi vor întări rândurile Uniunii în perioada următoare. Dacă liderul liberal preferă în continuare să atace UNPR în loc să se preocupe de problemele din propriul partid, este deja treaba membrilor PNL să îl judece şi să îl tragă la răspundere", concluzionează aceştia în comunicat.

PNL a răspuns, marţi, unor atacuri politice venite din partea UNPR, punându-le pe seama încercării acestui partid de a ieşi din anonimat şi constată că „armata de strânsură" a lui Gabriel Oprea îi dă replici lui Crin Antonescu, în loc să se concentreze pe contracararea crizei. "Constatăm că, în ultima vreme, formațiunea trădătorilor, autointitulată UNPR, copiind comportamentul politic al PDL, a fost cuprinsă de agitație și dorește să iasă din anonimat prin tot felul de atacuri și diversiuni la adresa PNL. Putem înțelege faptul că scorul sub marja de eroare din sondajele de opinie a generat panică în rândul <armatei de strânsură> a generalului Oprea, putem înțelege și că acestui partiduleț de buzunar îi lipsește exercițiul comunicării publice, dar UNPR nu are nici căderea politică, și cu atât mai puțin pe cea morală de a face comentarii despre niciunul dintre liderii opoziției", se arată într-un comunicat remis marţi NewsIn.

PNL apreciază drept extrem de grav faptul că un partid aflat la guvernare, "fie el și creat artificial și ilegitim, manifestă atâta inconștiență și iresponsabilitate în fața agravării crizei economice globale și se ocupă să dea președintelui PNL replici de o joasă calitate a limbajului și de o uluitoare superficialitate politică". "Poate că domnii de la UNPR ar trebui să se reprofileze, dat fiind că au serioase limite de înțelegere a politicii, și vor dispărea curând de pe scena parlamentară, unde au pătruns, de altfel, prin impostură", au mai comentat liberalii.

Schimbul de replici dintre reprezentanţii celor două partide a fost declanşat luni de Crin Antonescu, preşedintele PNL, care a spus că preşedintele Traian Băsescu dirijează efortul de război și dezertorii din opoziție către UNPR, care este "virgina Coaliției, sau poate Albă ca Zăpada". Solicitat să comenteze un anunț al UNPR potrivit căruia trei vicerprimari și 185 consilieri locali liberali din Hunedoara se vor inscrie in Uniune, Antonescu a precizat: "Nu pot să confirm sau să infirm acest caz. Dar e limpede că PD a ajuns intr-un asemenea hal în ochii românilor, încât azi racolările nu se mai fac de către PD. UNPR este virgina acestei coaliții, sau poate chiar Albă ca Zăpada. Domnul Băsescu dirijează efortul de război și dezertorii către UNPR și probabil că lucrul ăsta va continua".

Ulterior declaraţiei de luni a lui Crin Antonescu, UNPR a suţinut că liderul liberal dă dovadă de „mojicie" şi „neputinţă politică", ceea ce a declanşat marţi un schimb de replici între PNL şi UNPR prin comunicate de presă.
Categorie articol: 

Comentarii