Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Ponta: În prima şedinţă comună a viitorului Parlament, numirile frauduloase trebuie să fie revocate

Preşedintele PSD Victor Ponta susţine, într-o postare pe blog, că noul Parlament care va rezulta din alegerile de anul viitor va trebui să revoce numirile "frauduloase" făcute de actualul legislativ, sub conducerea reprezentanţilor PDL.

"Faptul ca Roberta Anastase a mai fraudat un vot în Parlament nu mai este deja o ştire interesantă. Este absolut normal ca un copil prins la furat, care este apărat, mângâiat şi chiar lăudat de "Tăticul Traian" pentru glorioasa faptă, să recidiveze; ba chiar să înţeleagă că asta trebuie să facă dacă vrea să primească recompensa. Comportamentul acestei "Doamne Goe" a Camerei Deputaţilor se înscrie perfect în nota de ticăloşie şi prostie descrisă de vizionarul Caragiale (sper să nu-mi citească Igaş blogul că n-am chef să explic ce înseamnă "vizionar")", comentează Ponta, referindu-se la şedinţa comună de marţi.

Ponta a reiterat că nu a existat o majoritate prezentă, astfel că p lenul "nu poate să decidă asupra matematicii şi nici asupra prezenţei fizice a unui senator care nu a participat la lucrările Comisiei". "Regulamentul e foarte clar; au fost prezenţi doar 5 senatori din 11, în condiţiile în care este nevoie de cel puţin 6 ca să se întrunească cvorumul necesar; să înţelegem că Plenul poate să decida că 5 este egal cu 6? Sau că majoritatea din 11 este 5? Doamna Roberta, cât aţi avut la Bac la Matematică? Astfel se creează un precedent nu doar periculos, ci de-a dreptul absurd! Nu aş vrea ca viitoarea majoritate a USL să aplice asemenea orori!", scrie social-democratul.

Preşedintele PSD remarcă însă că miza este uriaşă. "Practic, prin noul vot fraudat de Roberta, PDL-ul a preluat controlul asupra singurei instituţii care are dreptul constituţional şi resursele necesare să controleze modul în care Guvernul a cheltuit banii publici (inclusiv fondurile europene). Adică, mai direct, să nu vă mai faceţi iluzii că un control de la Curtea de Conturi va mai putea dezvălui unde s-au prăduit banii ministerelor sau autorităţilor locale "portocalii". Adio rapoarte în care să aflaţi de la o instituţie publică cu autoritate cum patinoarele au costat de 5 ori preţul real, cum telegondolele au fost finanţate ilegal, cum toate licitaţiile publice sunt câştigate de firmele lor, cum kilometrul de drum comunal e mai scump decât unul de autostradă, cum banii din fonduri europene au fost prăduiţi fără jenă şi au ajuns în casieria de la Partid, cum Videanu are de justificat milioane de euro la Primarie şi Flutur a cheltuit de la buget mai mult decât şcolile şi spitalele din toată Moldova! Cel mult, primarii USL se vor trezi pe cap şi cu cei de la Curte, în concurenţă cu ANI, ANAF, DNA, ANRMAP, Garda de Mediu etc", susţine Victor Ponta.

"Votul furat de Roberta la ultima şedinţă este de fapt consfinţirea unui nou atac la fundamentul statului de drept - Curtea de Conturi nu mai este a României ci a Puterii PDL; şi nu va mai controla modul în care Guvernul foloseşte banii publici, ci va acoperi fraudele, ilegalităţile şi risipa acestora. Un nou pas către edificarea Societăţii Pedeliste Multilateral Controlată, o realizare inestimabilă a noii "Epoci de Aur - Epoca Băsescu". Oricum, în prima şedinţă comună a viitorului Parlament, toate aceste numiri frauduloase trebuie revocate; şi nu pentru că "aşa a decis Plenul" ci pentru că sunt ilegale şi inacceptabile într-un stat de drept", avertizează Ponta.
Categorie articol: 

Comentarii