Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: PNL Olt a decis excluderea a doi primari care au participat la la Conferinţa Judeţeană a UNPR

Biroul Politic al PNL Olt a decis să propună Delegaţiei Permanente Teritoriale a Partidului Naţional Liberal excluderea din partid a doi primari - Constantin Nedelea de la Scorniceşti şi Ion Păun de la Drăghiceni, dar şi a unui consilier din Drăgăneşti, informează corespondentul NewsIn.

"În urma analizei situaţiei politice şi statutare a unor membri ai Partidului Naţional Liberal cu funcţii alese în administraţia publică locală, primari şi consilieri locali, situaţie apărută în urma participării lor la Conferinţa Judeţeană a UNPR Olt şi la conferinţa de presă a preşedintelui PDL Olt, Biroul Politic al Partidul Naţional Liberal a hotărât să propună Delegaţiei Permanente Teritoriale a Partidului Naţional Liberal excluderea din partid a lui Nedelea Constantin, primarul oraşului Scorniceşti, şi a lui Păun Ion, primarul comunei Drăghiceni", a declarat miercuri preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea.

Ciugulea a precizat că s-a decis excluderea a doar doi primari din cei opt (şapte conform celor susţinute de liderul PNL, n.r.), care au participat la conferinţa de alegeri a UNPR, deoarece doar Constantin Nedelea şi Ion Păun nu s-au prezentat la şedinţa Biroul Politic al Partidul Naţional Liberal, filiala Olt, pentru a da explicaţii deşi fuseseră invitaţi.

Ioan Ciugulea a susţinut că, împotriva celorlalţi primari, printre care şi edilul oraşului Potcoava, Florin Mateiana, care şi-a declarat ulterior participarea la conferinţa UNPR prin "adeziunea cu sufletul" la PDL, nu s-a decis nicio sancţiune, deoarece aleşii au susţinut că sunt şi vor să rămână reprezentanţi şi candidaţi ai PNL, iar în cazul aplicării unei sancţiuni nu ar mai putea candida.

Primarul liberal al oraşului Scorniceşti, Constantin Nedelea, a declarat miercuri corespondentului Newsin că aştepta de câteva luni excluderea sa din partid pentru a putea opta legal pentru o altă formaţiune politică fără a-şi pierde mandatul. El a criticat în mai multe rânduri poziţia adoptată de mai mulţi membri marcanţi ai PNLOlt faţă de persoana sa.

"Ceea ce se întâmplă în PNL Olt nu-i normal. Nu mai există niciun fel de respect faţă de principiile liberal şi nici gram de democraţie. În PNL Olt de decis decid doar două-trei persoane, iar preşedintele Ciugulea se supune orbeşte. Obiectivul meu pe viitor este să reuşesc să demarez o serie de proiecte importante pentru comunitate şi nu să ţin cu dinţi de un partid în care nu mai sunt respectat şi nici dorit", a susţinut Nedelea.

În opinia sa aplicarea discreţionară a sancţiunilor în urma participării la conferinţa UNPR şi la întâlnirea cu ziariştii a liderului PDL Olt, Darius Vâlcov, demonstrează că în PNL Olt ,,a murit democraţia". Preşedintele PNL Olt a mai precizat că forul de conducere al organizaţiei judeţene a decis şi alte sancţiuni.â

Conform celor susţinute de liderul liberalilor din Olt, Biroul Politic al Partidul Naţional Liberal a decis, la propunerea Biroului Politic Local al organizaţiei Drăgăneşti Olt, excluderea din PNL a consilierului local Stoenică Alexandru, o altă sancţiune vizând acordarea de avertisment pentru trei consilieri liberali ai organizaţiei Drăghiceni: Cheroiu Ion, Neagu Nicolae şi Pîrvan Nicolae.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii