Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Oprea: Niciodată Traian Băsescu nu m-a făcut şeful mafiei lui Năstase. A fost o invenţie a presei

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, vineri, la Slatina, că preşedintele Traian Băsescu este un "adevărat bărbat de stat" şi un "patriot" şi a susţinut că şeful statului nu a spus niciodată despre el că este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, aceasta fiind o "invenţie a presei".

,,Traian Băsescu este bărbat de stat. Pe Traian Băsescu îl cred în primul rând bărbat de stat şi îl cred patriot. Despre puţini oameni din istoria noastră poţi să spui că sunt bărbaţi de stat. Traian Băsescu cu siguranţă este un bărbat de stat", a afirmat Oprea, citat de corespondentul NewsIn.

Aprecierea liderului UNPR la adresa preşedintelui ţării a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă ce a urmate celei de alegeri la nivelul organizaţiei judeţene Olt şi a venit în urma unei solicitări a-l caracteriza pe Traian Băsescu. Atunci când ziariştii l-au întrebat dacă Traian Băsescu a fost "bărbat de stat" şi atunci când îl cataloga, în urmă cu câţiva ani, drept "şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase", Oprea a susţinut că preşedintele nu a spus aces lucru, ci a fost o "invenţie a presei".

"Niciodată Traian Băsescu nu m-a făcut şeful mafiei personale a lui Năstase. Vă rog să verificaţi. A fost campanie. În campanie a adresat acuzaţii, cum se adresează în mocirla românească din ultimii 20 de ani (...). Niciodată nu m-a făcut şeful mafiei personale a lui Năstase. A fost o invenţie a presei", a susţinut Oprea.

Gabriel Oprea a participat, vineri, la Slatina, alături de Neculai Onţanu, Eugen Nicolicea şi Anghel Iordănescu, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a UNPR Olt. Preşedinte al UNPR Olt a fost ales, cu unanimitate de voturi, deputatul Nicolae Stan, zis Bulă. UNPR Olt a rămas fără preşedinte în urma numirii în funcţia de subprefect a lui Jenel Copilău, care fusese ales lider al filialei la conferinţa din toamna trecută.

În 2004, Traian Băsescu afirma că Gabriel Oprea face parte din "mafia personală a lui Adrian Nastase". "Din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sunt conduşi din umbră de cuplul Bittner-Petrache", afirma Traian Băsescu, lider al Alianţei D.A., în septembrie 2004, potrivit presei.

Între timp, relaţiile dintre cei doi s-au îmbunătăţit. În octombrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pentru el Gabriel Oprea este un om "reevaluat" şi că, dacă atunci când PSD l-a propus ministru de Interne, el a avut "mari semne de întrebare", mai târziu a rămas impresionat că liderul UNPR a refuzat să numească oamenii lui Marian Vanghelie.

"În Oprea am văzut un om pe care l-am reevaluat. După ce PSD-ul l-a pus ministru de Interne, a venit la mine şi şi-a pus demisia pentru că nu a vrut să numească capi ai mafiei în structurile de securitate naţională, în serviciile de informaţii ale Ministerului de Interne. Deci, pentru mine Oprea este un om reevaluat. Când a fost impus de PSD, aveam mari semne de întrebare. Când am văzut reacţia lui la presiunea pe care au făcut-o Vanghelie şi Mircea Geoană să numească nişte oameni care erau cunoscuţi ca fiind parte a sistemului sau a avea legături cu sistemul mafiot, generalul Oprea a venit şi a spus <eu nu merg mai departe, renunţ la mandat>", a declarat şeful statului într-o emisiune la Pro Tv din 17 octombrie 2010.

Traian Băsescu a recunoscut atunci că în 2004 îl numea pe Oprea „şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase". "Aşa este. Recunosc aceste afirmaţii. Nu contest acest lucru. Dar eu am prima obligaţie să asigur funcţionarea Guvernului. Şi aici compormisul este inevitabil", a răspuns Băsescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii