Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Oltean,în glumă, către Sulfina Barbu: Te rog să aştepţi până îţi vine rândul să fii secretar general

Ioan Oltean, candidat pentru postul de secretar general al PDL, a povestit despre coincidenţa care a făcut ca Sulfina Barbu, contracandidata sa, să ocupe aceleaşi funcţii ca el, dar după, una fiind de ministru al mediului, şi a rugat-o pe aceasta în glumă să aştepte din nou să îi vină rândul.

"O să vă ofer un argument pertinent care o să vă ajute în decizia pe care o s-o luaţi. În 1997, eu am fost ministrul Mediului. În 2005, Sulfina Barbu la două mandate după mandatul meu, a fost numită ministrul Mediului. E o primă coincidenţă. O a doua coincidenţă: în 2001-2004 am fost preşedintele comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor. În 2008-2012, după două mandate, Sulfina Barbu are aceeaşi funcţie. Astăzi candidăm amândoi la aceeaşi funcţie, eu o rog să aştept încă două mandate până îi vine rândul pentru această funcţie", a declarat Oltean, stârnind râsetele celor din sală, inclusiv pe ale Sulfinei Barbu.

Anterior, el vorbise despre modul exemplar în care Vasile Blaga s-a ocupat de funcţia sa de secretar şi a spus că sarcina oricui vine după el "va fi cu atât mai grea". "E greu, nu e uşor să vii după Vasile Blaga, dar mă voi strădui dacă voi fi binecuvântat cu voturile dvs să fac acest lucru şi să contribui din plin la bunul mers al partidului. Vă asigur că mă voi folosi de toate calităţile pe care le am şi de prietenia şi ajutorul lui Vasile Blaga", a spus Oltean, rugându-i apoi pe colegi să-l aplaude pe Blaga, învins sâmbătă de Emil Boc.

"O altă dificultate este că candidez cu o femeie. E greu pentru mine să alerg pe o pistă cu o femeie, dar eu întodeauna am fost foarte bun la fugă. Nu ştiu cum stă Sulfina, n-am întrebat-o, dar eu alerg foarte bine, deşi probabil nu s-ar vedea la prima vedere", a continuat el, în acelaşi ton glumeţ.

Şeful PDL Bistriţa a ţinut să asigure că va fi însă un secretar ferm. "Vă asigur la modul foarte serios, dincolo de aceste coincidenţe fericite că n-o să vă fie uşor cu mine ca secretar general, vă asigur la modul serios pentru că sunt un om al performanţei, eu n-am pierdut nicio bătălie cu PSD şi nu voi vrea acum la bătrâneţe să pierd, deci sunt omul victoriei, omul succesului. Votaţi cum o să vă dicteze raţiunea, dar şi inima", a conchis Oltean.

Oltean se bate cu Sulfina Barbu pentru postul de secretar general, după ce Cezar Preda, susţinător al lui Vasile Blaga, s-a retras, ca urmare a pierderii competiţiei de către Vasile Blaga.
Categorie articol: 

Comentarii