Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Octav Cozmâncă susţine că noul partid de stânga va fi lansat într-o lună

Fostul pesedist Octav Cozmâncă a declarat, sâmbătă, pentru NewsIn, că noul partid de stânga ar putea fi lansat într-o lună, susţinând că "încă se mai lucrează la program".

Octav Cozmâncă a precizat pentru Newsin că din noua formaţiune politică vor face parte "oameni de calibru" şi că noua formaţiune politică concurentă PSD pe zona de centru-stânga "va fi lansată în aproximativ o lună de zile". El a precizat că "încă se mai lucrează la program", acesta nefiind definitivat în momentul de faţă.

Cozmâncă a refuzat să dea alte detalii depre noua construcţie politică. Presa a relatat, la începutul lunii aprilie, că partidul ar fi trebuit să se lanseze la începutul lunii mai şi că din acesta vor face parte, printre alţii, Tudor Mohora, fost deputat PSD, Ioan Toma, ultimul şef al Uniunii Tineretului Comunist, (nu senatorul cu acelaşi nume, fiind vorba de o coincidenţă de nume, după cum susţine fostul vicepreşedinte PSD, n.r.) şi Ion Sasu, un fost reprezentant al social-democraţilor.

Octav Cozmâncă a plecat din PSD în septembrie 2009, ulterior afirmând că va pune bazele unui nou partid de stânga. În presă se scrisese la acea vreme că partidul ar fi urmat să se constituie în jurul lui Sorin Oprescu, variantă care nu s-a confirmat aşadar.
Categorie articol: 

Comentarii