Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Noua echipă de conducere a PDL s-a întrunit luni în prima şedinţă a BPN de după alegeri

Noua conducere a PDL s-a întrunit luni în cadrul Biroului Permanent Naţional al PDL, după alegerile desfăşurate sâmbătă şi duminică, proaspăt votaţii lideri ai partidului evitând însă să dea informaţii cu privire la o eventuală plecare a lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a explicat presei agenda primei şedinţe a BPN de după Convenţia Naţională. "Vom discuta chestiuni organizatorice, să vedem fiecare dintre noi cu ce domenii se va ocupa", a anunţat el.

Cât priveşte subiectul eventualei plecări a lui Emil Boc de la Guvern, liderii PDL au evitat să dea informaţii legate de fondul problemei. "Cred că încercaţi să ne impuneţi o agendă", s-a adresat jurnaliştilor Anca Boagiu, aleasă vicepreşedinte al PDL.

În plus, în opinia ministrului Educaţiei, "Guvernul funcţionează foarte bine".

În ieşirile publice de luni, liderii PDL nu au avut poziţii tranşante pe subiectul rămânerii lui Boc în frunte Executivului. Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus că el nu este adeptul intrării în logica "e bine sau nu să schimbăm premierul", adăugând că în acest moment "România are un prim-ministru care a evitat colapsul economic", iar pasul următor este găsirea "reţetei pentru creştere economică".

La rândul ei, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase nu a exclus, luni, o eventuală remaniere a Guvernului, susţinând că există nevoia unei evaluări în acest sens, darcă nu s-a discutat în partid despre schimbarea lui Emil Boc din fruntea Executivului.

În schimb, fostul secretar general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL "are nevoie de un preşedinte cu normă întreagă la Modrogan", afirmând că eventualele discuţii despre schimbarea premierului trebuie purtate la partid.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii