Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Năstase: De ce 8+2? De ce nu şi-ar păstra identitatea şi graniţele şi judeţele din Oltenia?

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase scrie pe blog că nu înţelege ce vrea să facă Traian Băsescu lansând o multitudine de teme şi întrebându-se care pot fi principiile regionalizării pe varianta "8+2" şi de ce nu şi-ar păstra graniţele şi judeţe din alte zone decât Harghita şi Covasna.

"Nu înţeleg deloc ce vrea să facă în aceste săptămâni Traian Băsescu. Lansează teme de dezbatere publică unele după altele, lansează proiecte politice, rescrie istoria, modelează viitorul, schimbă geografia, face lecţii de dirigenţ ie cu poporul, explică judecătorilor de la Curtea Constituţională cum trebuie interpretate principiile de drept. Sentimentul de haos, atmosfera de scandal permanent marchează fiecare zi. Pare că Băsescu doreşte să îngroape problemele pe care el însuşi le creează, punând peste ele scandaluri şi mai mari. Nu lasă nici rănile din trecut să se cicatrizeze, zgândărindu-le permanent. Se pierde încrederea în capacitatea de a asigura interesele ţării într-o perioadă pe care - spun unii - anumite grupări politice ungureşti o vor folosi pentru a pune în discuţie efectele Tratatului de la Trianon", scrie Năstase.

Social-democratul îl ironizează pe şeful statului, comentând că p oate săptămâna viitoare, la propunerea lui Traian Băsescu se va discuta despre faptul că "Ştefan cel Mare ar trebui şters din cartea de istorie dar şi din cea de religie din cauza vieţii lui personale - cam agitată".

"Ce sens au toate astea acum? Ce fel de principiu aperi în materie de regionalizare atunci când eşti dispus să faci concesii pentru motive politice şi electorale. De ce 8+2? De ce nu şi-ar păstra identitatea şi graniţele şi judeţele din Oltenia? Poate mai negociem. 8+2+5? Stabilim poate o geometrie variabilă pentru organizarea administrativă? Să o schimbăm înainte de fiecare rundă de alegeri ca să "distrugem" potenţialul de influenţă la vot al liderilor locali?", punctează Năstase.

"Cel mai tare mă preocupă lucrurile pe care nu le înţeleg. Să aibă dreptate CTP? Mai vorbim", încheie liderul PSD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii