Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Năstase: Cei care se opun votului prin corespondenţă pot ieşi în stradă şi bloca secţiile de vot

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat sâmbătă că aceia care nu sunt de acord cu votul prin corepondenţă "pot să iasă în stradă şi să blocheze secţiile de vot".

Liderul PSD nu crede că votul prin corespondenţă va fi legiferat. "Nu, nu cred. Nu cred pentru că asta ar da complet peste cap tot ce mai există ca zaţ de democraţie în România. În mod evident, la acel moment, rezultatul votului nu va putea să legitimeze absolut nici un fel de putere în România. Şi orice Guvern ar veni în România ar trebui să stea închis în clădirea Palatului Victoria", a spus el la Antena 3.

"În măsura în care vrem să păstrăm încă un anumit nivel de credibilitate şi să nu ne izolăm precum Belarus sau ţări de genul acesta, vor trebui păstrate totuşi măcar aparenţele. Or legea votului prin corespondenţă exclude complet Opoziţia de la verificarea, de la urmărirea alegerilor. Votul se numără numai de către reprezentanţii Puterii, nu mai există reprezentanţi ai Opoziţiei în secţiile de vot, ci doar cei care se joacă cu IP-urile şi CNP-ul şi, eventual, trimit apoi prin STS rezultatul la Traian Băsescu. Nu, aşa ceva nu se poate face. Şi din câte ştiu eu, nici UDMR nu doreşte aşa ceva", a subliniat Năstase.

Întrebat ce se va întâmpla dacă totuşi o lege în acest sens va fi adoptată, fostul premier a susţinut că atunci unde nu mai poate funcţiona "platforma parlamentară" singura soluţie este "platforma străzii". "După părerea mea - eu am poate o atitudine mai dură în astfel de situaţii - cei care nu sunt de acord cu aceste chestiuni pot să iasă în stradă şi să blocheze secţiile de vot. Eu cred că într-o situaţie într-o limită, în măsura în care platforma parlamentară nu mai poate fi utilizată în mod democratic, singura platformă pe care o poţi folosi este platforma străzii. Cei care sunt la putere acum trebuie să ştie că vor plăti pentru excesele şi abuzul de putere", a conchis el.
Categorie articol: 

Comentarii