Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Năstase îl ironizează pe Boc: "România are Guvern, Guvernul are premier, premierul are pere"

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, spune că "profeţiile" despre schimbarea lui Emil Boc nu s-au adeverit în acest moment, însă termenul "se amână cu o lună", la fel ca şi cel privind sfârşitul lumii, ironizând declaraţiile repetate ale premierului privind stabilitatea coaliţiei.

"Bătălia pentru postul de premier continuă. În vremea asta, stabilitatea politică din ţară se consolidează. În timp ce Băsescu vrea să-l schimbe, Boc se poartă precum Radu Vasile, în mandatul lui Emil Constantinescu, şi nu se lasă dus. Fiind sprijinit şi de baronii PDL, care vor să mai mulgă vaca guvernamentală până la alegeri", scrie Năstase pe blog.

Social-democratul recunoaşte că "profeţiile" despre schimbarae lui Boc nu s-a confirmat săptămâna aceasta, însă "s-a mărit intervalul prevăzut pentru demisie la o lună". "Pentru a se mai rezolva unele probleme pentru colegi şi parteneri. Aşa că profeţia se amână cu o lună. În acelaşi fel cu cea referitoare la sfârşitul lumii", afirmă ironic Năstase.

Fostul premier face referire şi la declaraţiile lui Traian Băsescu de joi de la RRA, spunând că acesta aşteaptă între timp un telefon de la cineva de la BNR care să spună că vrea să fie prim-ministru. "Ştiaţi că Băsescu angajează prim-miniştri? Se oferă cineva?", se întreabă Năstase pe blog.

În final, social-democratul ironizează declaraţiile repetate ale premierului şi ale preşedintelui privind stabilitatea coaliţiei şi faptul că România are premier: "În timpul rămas, <România are guvern, guvernul are premier, premierul are pere>".

Premierul Emil Boc a comentat joi, la Realitatea TV, declaraţiile secretarului general al PDL Ioan Oltean privind schimbarea primului ministru, susţinând că spera ca după Convenţie democrat-liberalii să fi învăţat să aibă "declaraţii responsabile", şi a negat orice zvon privind demisia sa.

"Şi eu, şi preşedintele (Traian Băsescu - n.r.), am vorbit în permanenţă despre stabilitate, despre faptul că România are Guvern, are un premier în fruntea Guvernului şi există o coaliţie stabilă care guvernează România. (...) Eu nu pot opri presa să facă speculaţii sau să discute", a spus premierul, negând informaţiile potrivit cărora ar urma să îşi dea demisia.
Categorie articol: 

Comentarii