Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Mircia Giurgiu: Cel puţin un senator, dacă nu mai mulţi, şi câţiva deputaţi vor pleca de la putere

Deputatul Mircia Giurgiu a susţinut duminică, la Realitatea Tv, că are cunoştinţă de discuţii avansate între parlamentari ai puterii şi opoziţiei, urmând ca săptămâna viitoare aceştia să-şi anunţe trecerea în cealaltă tabără.

"Eu ştiu că de săptămâna viitoare cel puţin un senator, dacă nu mai mulţi, or să plece de la putere şi câţiva deputaţi, atât ştiu. Nu ştiu dacă e vorba de un alt proiect politic, despre asta încă nu ştiu", a explicat Giurgiu, referindu-se la afirmaţiile lui Dan Voiculescu despre cei 20 de parlamentari PDL care ar urma să se implice în alt proiect politic.

"E vorba despre o strategie pe care şi-au făcut-o şi pe care o vor anunţa ei cât de repede (...) E o discuţie între ei şi nu vreau să... eu nu fac parte din acel grup, aşa că nu vreau să spun nimic mai mult", a explicat deputatul.

Întrebat dacă "un val mare" de senatori, deputaţi ar urma să părăsească PDL, Giurgiu a răspuns că "până acum e vorba de doar câţiva, maxim 5". "E posibil ca până mâine numărul lor să crească", a adăugat el.

Senatorul PC Dan Voiculescu susţine că, după alegerile interne din PDL, tensiunile au crescut şi "există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic".

"În 23 martie 2011, 53 de senatori au votat Legea privind reducerea TVA la alimentele de bază şi doar 46 împotrivă. Însă, de atunci, legea zace la Camera Deputaţilor. Motivul pentru care, în prezent, se amână dezbaterea pe această lege este evident: după ce a pierdut Senatul, puterea nu mai dispune de o majoritate parlamentară stabilă nici în Camera Deputaţilor. După congres, tensiunile din interiorul PDL au continuat să crească şi există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic", susţine Voiculescu, potrivit unui comunicat remis NewsIn.
Categorie articol: 

Comentarii