Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Guvernul va discuta în şedinţă despre preţul de vânzare a pachetului de 9,84% din capitalul Petrom

Executivul va discuta marţi în şedinţă un proiect de modificare a Hotărârii 832/2010, privind vânzarea pachetui de 9,84% din capitalul OMV-Petrom administrat de Ministerul Economiei, urmând să fie stabilit preţul minim al tranzacţiei, informează Guvernul.

Ministerul Economiei administrează un pachet de 5.573.780.260 de acţiuni, reprezentând 9,84% din capitalul social al OMV-Petrom.

Oferta publică de vânzare, respectiv vânzarea în cadrul unei oferte publice de cumpărare se derulează prin intermediar autorizat, selectat potrivit prevederilor legale, se arată în Hotărârea 832/2010, care va fi marţi modificată în sensul stabilirii preţului minim al pachetului.

Potrivit acestei hotărârii, preţul acţiunilor "determinat şi recomandat" de către intermediarul autorizat, este avizat de catre o comisie din carte face parte ministrul Economiei şi ministrul Finanţelor, precum şi un secretar de stat al premierului şi alţi oficiali. Preţul trebuie aprobat de către instituţia publică implicată.

Consorţiul condus de banca de investiţii Rennaissance Capital a demarat de luni oferta de vânzare pe bursă a 9,84% din acţiunile OMV Petrom deţinute de statul român (5.573.780.260 acţiuni), preţul maxim de vânzare fiind stabilit la 0,4600 lei/acţiune, potrivit unui raport transmis BVB. Subscrierea se realizează prin completarea de către investitori a formularelor de subscriere puse la dispoziţie de intermediarii ofertei sau membrii grupului de distribuţie, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta constă din două tranşe, una de retail, de 15%, destinată persoanelor fizice şi una instituţională, de 85% destinată investitorilor care nu sunt persoane fizice. Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, Bancpost, EFG Eurobank Securities, Romcapital şi CEC Bank.

Oferta va fi considerată finalizată cu succes în cazul în care, la data închiderii sale, au fost subscrise în mod valabil mimim 80% din acţiunile oferite, la un preţ de ofertă determinat conform prospectului, se mai arată în comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii