Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Dragnea: Am jucat fotbal, am fost în trupe rock, am avut mulţi colegi,nu ştiu unde sunt ei acţionari

Şeful CJ Teleorman, Liviu Dragnea, spune că nu ştie ce foşti colegi de facultate sunt acum acţionari în firme şi la ce licitaţii participă aceştia, deoarece a avut mulţi colegi, deoarece în tinereţe a activat în brigăzi artistice, a jucat fotbal şi a cântat la tobe.

Dragnea a răspuns acuzaţiilor din presă potrivit cărora foşti colegi de facultate de-ai lui ar fi acţionari la o firmă care a încheiat contracte cu fonduri europene prin Consiliul Judeţean Teleorman, explicând că a avut mulţi colegi de facultate şi nu îi cunoaşte personal pe cei menţionaţi. "Dacă cei doi sunt acţionari asta nu are nicio legătură cu vreun conflict de interese. Discutăm de facultate, de colegi de facultate de acum 25-30 de ani. Am avut sute de colegi în facultate, sute de colegi în liceu", a spus Dragnea.

El a răspuns şi informaţiilor potrivit cărora i-ar cunoaşte dintr-o trupă de rock în care cânta. "În facultate aşa era regimul atunci, nu ştiu dacă era bine sau rău, se stimula foarte mult implicarea studenţilor în acţiuni culturale şi sportive. Am cântat în mai multe trupe de muzică, am fost şi în brigăzi artistice de tineret, am jucat şi fotbal în echipa anului, în echipa facultăţii şi în echipa Politehnicii, am jucat şi în trupe de teatru", a spus social-democratul.

"În toate aceste structuri am avut zeci şi sute de colegi. Habar n-am care dintre ei ce acţiuni au la ce firme şi la ce licitaţii participă", a conchis acesta.

Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a respins acuzaţiile aduse împotriva sa şi a instituţiei pe care o reprezintă privind un conflict de interese în desfăşurarea unor programe cu fonduri UE şi cere ANI, OLAF, DNA şi Parchetului General să desfăşoare anchete pentru probarea nevinovăţiei sale.

Secretarul general al PSD a acuzat existenţa unor campanii susţinute care încearcă să acrediteze ideea că în Teleorman, la Consiliul Judeţean, ar exista un conflict de interese în derularea a două proiecte europene şi a precizat că aceste acuzaţii "nu au niciun temei legal".

În aceste condiţii, Dragnea cere Oficiului pentru Luptă Antifraudă şi/sau DNA să controleze cele două achiziţii publice din Teleorman şi ANI să controleze dacă există vreun conflict de interese la CJ în cele două speţe. Mai mult, Dragnea cere Parchetului General "să cerceteze temeinic cine se află în spatele acestor acţiuni de influenţare a raportului Unităţii de Audit a CE şi dacă nu cumva aceste acţiuni aduc atingere intereselor statului român".

Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a afirmat joi că are indicii potrivit cărora acuzaţiile împotriva sa şi a instituţiei pe care o reprezintă se află şeful Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, Cătălin Vătafu, care coordonează toate fondurile europene alocate României. Vătafu, a spus Dragnea, a fost consilier local în Telorman.

Ziarul "Adevărul" a scris că în primăvară CE a afectuat o misiune de audit în urma căreia au fost identificate mai multe nereguli în privinţa cheltuielilor legate de programul operaţional în cadrul celei de-a doua axe prioritare. Este vorba despre bani destinaţi infrastructurii regionale şi locale de transport - domeniul major de intervenţie: reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construirea/reabilitarea şoselelor de centură. Auditul de la sfârşitul lunii martie al Comisiei Europene ar fi scos la iveală probleme grave la contractele semnate de Liviu Dragnea, preşedintele CJ Teleorman, pentru repararea a două drumuri judeţene, DJ 506 şi DJ 701. Mai concret, spune "Adevărul", CJ Teleorman a dat contracte "cu dedicaţie" în valoare de 40 de milioane de euro unei firme apropiate de Liviu Dragnea, Teldrum. "Adevărul" susţine că actualii acţionari ai Teldrum, Liviu Dobrescu şi Mugurel Gheorghiaş sunt foşti colegi de facultate cu Dragnea (la Politehnică) şi că ar fi cântat cu acesta într-o trupă rock. "Adevărul" a mai scris şi că "dacă se dovedeşte că CJ Teleorman ar fi licitat cu dedicaţie proiectele către firma unor apropiaţi ai lui Dragnea, toate contractele din axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) pentru România ar putea fi anulate, ţara noastră riscând să piardă astfel finanţări de 743 de milioane de euro".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro