Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Dan Şova: Deputatul PDL Daniel Buda e un mincinos, nu am votat legea privind ÎCCJ nici în comisie

Senatorul PSD Dan Şova îi transmite preşedintelui Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor Daniel Buda(PDL) că e un mincinos când afirmă că ar fi susţinut proiectul privind criteriile de promovabilitate în ÎCCJ în cadrul Comisiei juridice a Senatului, iar apoi şi-ar fi schimbat opţiunea în plen.

"Îmi este greu să bănui că deputatul PDL Daniel Buda nu ştie să folosească Internetul, pentru a afla exact cine a votat, în Comisia juridică a Senatului, proiectul de lege privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție. De aceea, pot să afirm cu toată convingerea că acesta minte, într-un mod incalificabil, aşa cum a făcut-o și atunci când a declarat presei, la ultima convocare a Comisiei privind revizuirea Constituţiei, că aceasta nu s-a putut reuni doar din cauza opoziţiei. Aceasta, în timp ce dânsul, la ora convocării comisiei amintite, era în afara ţării", susţine Şova.

"În legătură cu legea privind promovările la ÎCCJ, precizez, pentru a nu exista nici o îndoială, că la votul din Comisia juridică a Senatului asupra acestei inițiative nu am votat favorabil nici eu şi nici vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru. Întrucât am convingerea că domnul Daniel Buda cunoaște foarte bine acest lucru, îi spun public că este un mincinos", încheie senatorul PSD.

Preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda (PDL) consideră că senatorul PSD Dan Şova dă dovadă de ipocrizie când susţine că legea privind ÎCCJ este nedemocratică în condiţiile în care a votat deja legea ca membru al comisiei juridice senatoriale.

Buda susţine că, prin acuzele sale, Şova nu numai se incriminează pe sine, ci şi pe colegii săi jurişti de la opoziţie. "Se pare că domnul Şova ori are memoria foarte scurtă ori nu ştie ce face în Parlamentul României. Spun asta deoarece domnia sa, în calitate de membru al comisiei juridice din Senat, a votat această lege alături de colegii de la PSD şi PNL", se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de către deputatul PDL.

Acesta crede că Şova şi-a reconsiderat poziţia faţă de proiectul de lege pentru a da satisfacţie doleanţelor şefilor de partid ai USL. "Trebuie subliniat faptul că această lege a fost votată în unanimintate în comisia juridică de la Camera Deputaţilor. În aceste condiţii, să înţeleg că domnul senator Şova îşi acuză colegii de iresponsabilitate!? Domnule Şova, nu sunteţi oare prea tânăr să faceţi astfel de compromisuri doar de dragul şefilor de partid?", îl întreabă Daniel Buda pe Dan Şova.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat preşedinţilor celor două Camere o scrisoare prin care cere adoptarea "cât mai urgent posibil" a proiectului Legii asistenţei sociale, precum şi a proiectului privind promovarea la ÎCCJ, ambele blocate în Senat de dispute între putere şi opoziţie. "Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării acestor două proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinţă personală, ci un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri internaţionali", se arată în scrisoarea şefului statului. Traian Băsescu notează că face această solicitare în calitate de preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor dintre România şi UE.

Senatorul PSD Dan Şova răspunde solicitării preşedintelui Traian Băsescu privind adoptarea urgentă a Legii asistenţei şi a proiectului privind promovarea la ÎCCJ, afirmând că primul act poate fi adoptat tacit, Senatul fiind prima Cameră, iar al doilea este deja respins, fiind "complet nedemocratic".
Categorie articol: 

Comentarii