Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Cristian Preda îi cere lui Ponta să lămurească dacă a primit cadou o maşină de la un om de afaceri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi solicită preşedintelui PSD Victor Ponta să clarifice dacă ceea ce s-a vehiculat în presă în legătură cu primirea unei maşini de curse din partea unui om de afaceri este adevărat sau nu.

"M-am adresat săptămâna trecută dlui Ponta, cu rugămintea de a clarifica o problemă politică majoră, și anume felul în care vede constituționalizarea unei limite pentru deficitul bugetar. Nu mi-a răspuns. Regret această tăcere. Îi scriau acum din nou, cu o rugăminte mult mai simplă. După ce presa de azi a relatat că șeful PSD a primit cadou de la un om de afaceri o mașină de mare valoare, dl Ponta a tăcut. Ieri, era foarte vorbăreț profețind - eronat - că vizita președintelui în SUA va fi un dezastru. Azi ar fi suficiente câteva vorbe pentru a lămuri dacă da sau nu obișnuiește să primească de la mediul de afaceri cadouri scumpe", solicită Preda, într-o postare pe blog.

Potrivit europarlamentarului PDL, acest subiect nu reprezintă o chestiune de viață privată, ci una de interes public. "Spun asta pentru că personal nu mă interesează și cred de asemenea că publicul nu așteaptă lămuriri asupra pasiunilor private ale discipolului lui Adrian Năstase. Altfel spus: nu aștept ca actualul lider PSD să calce pe umerii fostului premier care invita jurnaliștii să îi viziteze colecția privată de tablouri, invitând la rândul său presa să îi viziteze garajul. Opinia publică va fi mulțumită dacă va afla în ce fel vede un social-democrat relația sa cu lumea afacerilor. Iar pentru asta, e suficient ca domnul Ponta să rostească doar câteva vorbe: - da, am primit și e legitim! - da, am primit și e ilegitim! - nu, nu am primit!", mai scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL face referire la un articol de presă apărut în Evenimentul Zilei, în care se susţine că Dorinel Umbrărescu ar fi plătit integral maşina de curse cu care Edwin Keleti şi liderul PSD au concurat în Campionatul Naţional de Raliuri, în contextul în care "paravanul" ar fi fost un contract de publicitate "care n-a fost efectuat niciodată".

Şi şeful ANAF Sorin Blejnar a invocat în repetate rânduri o "sponsorizare" ilegală pe care preşedintele PSD ar fi primit-o, referindu-se la o maşină de curse, dar a evitat să dea detalii despre aceste acuzaţii.
Categorie articol: 

Comentarii