Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Comisia pentru Afaceri Juridice a PE votează luni raportul privind ridicarea imunităţii lui Severin

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European (JURI) votează luni raportul întocmit de eurodeputatul italian Francesco Speroni privind cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin, al cărui caz ajunge joi în plenul PE.

Potrivit TVR, documentul întocmit de Francesco Speroni recomandă ridicarea imunităţii eurodeputatului român. Speroni a precizat săptămâna trecută că a analizat argumentele pro şi contra din dosar şi în concluzie recomandă ridicarea imunităţii parlamentare de care beneficiază Adrian Severin, cu precizarea că se exclude restricţionarea libertăţii personale.

Raportul Speroni ajunge joi în plenul Parlamentului European, unde, potrivit TVR, se aşteaptă un vot covârşitor în favoarea ridicării imunităţii deputatului român.

Ministerul Justiţiei a transmis la 5 aprilie preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imunăţii europarlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În 21 martie, în urma unor materiale audio video date publicităţii de ziarul britanic Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în Parlamentul European.

Sunday Times a scris că europarlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) şi Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobbyşti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar. Ulterior, ziarul a publicat cazul unui al patrulea europarlamentar implicat în scandalul "bani contra amendamente", fiind vorba despre Pablo Zalba Bidegain, din Spania, membru al Partidului Popular European.

În urma scandalului, Adrian Severin şi-a prezentat demisia din PSD la 28 martie, dar a refuzat să demisioneze din PE, în pofida cererii exprese în acest sens adresate de preşedintele PE, Jerzy Buzek, şi a aluziilor evidente venite dinspre propriul grup socialist. În prezent, Severin figurează ca europarlamentar neafiliat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii