Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Baconschi: Sunt nou în PDL, dar am un parteneriat loial cu Băsescu, acordați-mi încrederea

Candidatul la funcția de primvicepreședinte PDL, Theodor Baconschi, le-a vorbit duminică delegaților la CNC despre parteneriatul său de peste șase ani cu Traian Băsescu,dar și despre proiectul pe care l-a inițiat privind votul prin corespondență,anticipând că acesta va aduce PDL un milion de voturi.

De asemenea, Baconschi a vorbit duminică despre nevoia de înnoire a PDL. "Eu am venit de curând în partid și am aderat la el într-un moment foarte dificil, dar sunt într-un parteneriat constant și loial cu Traian Băsescu de peste șase ani. Sunt convins că, după ce am avut curajul de a asuma reformele extrem de necesare, dar dureroase, avem acum obligația de a înnoi partidul și de a rescrie contractul politic dintre PDL și această Românie harnică care include intreprinzătorii, mediile de afaceri, intelectualitatea și mai cu seamă românii din străinătate", a declarat ministrul de Externe.

El s-a declarat convins că proiectul legii votului prin corespondență, inițiat de MAE, îi va face pe românii de peste hotare să aducă PDL "nu 900.000 voturi, ci un milion de voturi". "E un obiectiv pe care îl vom putea atinge dacă vom da acest semnal necesar de înnoire. Eu sunt foarte optimist cu privire la capacitatea acestei echipe de a relansa partidul, sper ca prin modesta mea contribuție să aduc un plus de credibilitate, sunt un om de dialog, un diplomat cu experiență", a mai spus Baconschi.

Democrat-liberalul le-a cerut colegilor săi să-i acorde "încrederea și inalta cinste de a fi un mesager al partidului către societatea civilă".
Categorie articol: 

Comentarii