Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Băsescu: Sper ca instituţiile statului să "dea peste mânuţe" celor incorecţi în licitaţiile MTI

Traian Băsescu a afirmat joi, la TVR, că patru licitaţii privind tronsoane de autostradă pentru Coridorul IV au fost contestate, menţionând că pe unul dintre contestatari îl ştie "de meserie descurcăreţ", exprimându-şi însă încrederea că instituţiile "le vor da peste mânuţe" celor care incorecţi.

"Avem şi firme foarte incorecte, foarte multe firme. Spre exemplu, mă uitam acum la licitaţiile de la Ministerul Transporturilor. S-au licitat nouă tronsoane de autostradă pe Coridorul IV pan-european. La cinci contracte nu sunt probleme, se vor semna mâine (vineri n.r.). La patru s-au făcut contestaţii şi cel puţin pe unul dintre cei care au făcut contestaţiile îl ştiu de meserie descurcăreţ. Drept pentru care, am avertizat instituţiile statului să stea atente pe modul cum se evaluează la agenţia asta unde se primesc contestaţiile, modul cum se evaluează contestaţia acestor domni care au pierdut", a spus preşedintele.

"Deci ei, când pierd, au un singur drum: fac o contestaţie la agenţie, pe urmă în instanţă, ţin proiectul blocat şi încearcă să ajungă cu bani ba la judecători, ba la ăştia care fac controlul contestaţiei. Să sperăm că de data asta instituţiile statului o să le dea peste mânuţe. Sau vor da peste mânuţe celor care au dat greşit câştigătorii. Unuia din doi trebuie să-i dea peste mânuţe", a spus preşedintele.

Remarcile cu privire la licitaţiile de la MTI au fost făcute în cadrul unor menţiuni cu privire la folosirea banului public. Preşedintele a mai dat exemplul preţului pentru izolarea termică, precizând că o lucrare în acest domeniu costă şi de zece ori mai mult în sectorul 1 (administrat de liberalul Andrei Chiliman) decât una similară, la acelaşi tip de locuinţă, din sectorul 2 (al cărui edil este uneperistul Neculai Onţanu).

"După ce am văzut asta, am rugat la Ministerul Dezvoltării «doamna ministru, faceţi nişte standarde de cost, cât trebuie să coste izolarea unui apartament cu trei camere, cu patru camere». Avem nişte probleme", a menţionat preşedintele.
Categorie articol: 

Comentarii