Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Băsescu: PDL probabil va fi salvat la alegeri anul viitor, dacă va exista creştere economică

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că PDL "va fi salvat" la alegerile de anul viitor, dacă economia va înregistra o creştere "consistentă", potrivit unui interviu acordat Financial Times.

Şeful statului a apărat măsurile dure de austeritate luate în ultimii doi ani, care au presupus anul trecut o tăiere cu 25% a salariilor în sectorul public - parţial restabilite în ianuarie - şi o creştere cu 5% a TVA. Măsurile, notează Financial Times, au lovit greu popularitatea preşedintelui şi a guvernului - care a supravieţuit a cinci moţiuni de cenzură -, dar pieţele financiare au lăudat determinarea României de a-şi ţine sub control finanţele.

"Uneori politicienii trebuie să plătească preţul, atunci când oamenilor nu le plac măsurile", a declarat Traian Băsescu pentru Financial Times. "Dacă va începe să fie o creştere consistentă, probabil partidul de la guvernare va fi salvat" la alegerile de anul viitor. "Altfel, nu", a adăugat şeful statului.

România, aminteşte cotidianul financiar britanic, a trecut printr-una dintre cele mai lungi recesiuni din Uniunea Europeană înainte de a reveni pe creştere, la începutul acestui an. A impus, de asemenea, unele dintre cele mai dure măsuri de austeritate din întreg blocul european, după ce a permis creşterea cheltuielilor publice, înainte de criza financiară globală. A primit un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI şi UE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii