Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Băsescu: Mai important decât trecerea la euro este să avem un buget stabil, solid şi predictibil

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că, mai importantă decât trecerea la zona euro este realizarea unui buget stabil, cu venituri şi alocări predictibile.

"Eu am ţinut să menţinem obiectul euro în 2015 - că la mijloc, că la sfârşit - dar mai important decât trecerea la euro este să avem un buget stabil, solid, cu alocări predictibile şi venituri predictibile. De aceea, subliniez încă o dată, aţi ridicat foarte corect problema eficienţei ANAF", a spus Băsescu, într-un interviu la TVR1.

La final, preşedintele a ţinut să se mai refere din nou la situaţia internaţională şi la "lecţiile" acestei perioade. "Criza asta ne-a arătat un lucru, şi uitaţi-vă câte ţări au dificultăţi - şi Spania, şi Portugalia, Grecia, Irlanda. Ce ne-a învăţat această criză: orice sector de activitate economică neperformant este condamnat în eventualitatea unei crize. Dacă n-ar fi fost criza, n-aş fi înţeles acest lucru, acum l-am înţeles şi trebuie rezolvat. Până acum nu m-au ascultat (partidele - n.r.), acum poate având un angajament internaţional o să se ţină de cuvânt", încheiat el.
Categorie articol: 

Comentarii