Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Băsescu i-a spus lui Berdîmuhamedov cât de impresionat a fost de caii din Turkmenistan

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi cu omologul său turkmen, Gurbangulî Berdîmuhamedov, căruia i-a spus că în urma vizitei sale la Aşhabad a rămas impresionat de Turkmenistan, de tradiţii, dar şi "în mod deosebit" de cai.

"Vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia de a vizita România. Este a doua vizită pe care o faceţi în România în ultimii ani şi trebuie să vă spun că vizita pe care am făcut-o eu în Turkmenistan în 2009 mi-a lăsat o impresie deseobită despre ţara dvs, despre tradiţiile dumneavoastră şi în mod deosebit despre caii dumneavoastră", i-a spus Băsescu.

Berdîmuhamedov i-a mulţumit la rândul său lui Băsescu, afirmând că aceasta este "o vizită specială", fiind a două oficială, însă cei doi şefi de stat se află la a treia întâlnire. "Am venit aici cu intenţii foarte serioase pentru ca relaţiile noastre bilaterale să aibă un fundament foarte solid", a spus preşedintele Turkmenistanului.

Este a doua vizită în România a preşedintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov în România, după ce a mai fost primit de Traian Băsescu în iulie 2008. Pe agenda discuţiilor la acea dată au figurat probleme de cooperarea în domeniul energetic şi s-au semnat o serie de documente în materie.

Preşedintele Băsescu a fost în vizită oficială la Aşhabad în 22 iulie 2009, însoţit de miniştrii de externe şi al economiei de atunci, Cristian Diaconescu şi respectiv Adriean Videanu, dar şi de directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, şi directorul general al Romgaz Mediaş, Marcel Piteiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii