Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Băsescu şi-a încheiat vizita în SUA, după întâlniri cu şeful CIA şi secretarul apărării

Preşedintele român Traian Băsescu şi-a încheiat în cursul nopţii de marţi spre miercuri vizita de 12 ore în Statele Unite, după întâlniri cu secretarul apărării Leon Panetta, şeful CIA David Petraeus, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Problematica securităţii a fost principala temă de discuţie, dar şeful statului român a ridicat şi problema vizelor, potrivit Realitatea TV.

"A fost o vizită ce va rămâne în istorie şi care a marcat o nouă etapă în relaţiile bilaterale cu SUA", a declarat Traian Băsescu la finalul celor 12 ore de vizită la Washington.

Liderul de la Bucureşti a avut o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu Barack Obama. La final, cei doi preşedinţi au adoptat o declaraţie comună privind parteneriatul strategic între România şi Statele Unite ale Americii.

Băsescu a precizat că l-a întrebat pe preşedintele Barack Obama ce ar putea face România pentru SUA, iar răspunsul din partea liderului de la Casa Alabă a fost că România trebuie să aplice egea şi să se asigure că justiţia funcţionează.

Un alt subiect discutat a fost eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în Statele Unite.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit şi cu directorul CIA David Petraeus şi cu secretarul apărării, Leon Panetta.

"Preşedintele a ţinut să precizeze că a fost o vizită foarte bine securizată şi organizată pentru a nu fi distrusă mediatic. Nu am vrut ca această vizită să fie distrusă de analişti. Asta a precizat Băsescu la final", potrivit corespondentului Realitatea TV

Înainte de a se întoarce în ţară, şeful statului s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti.
Categorie articol: 

Comentarii