Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Ariton: Ieşirea din recesiune arată că România se află pe drumul corect, însă greul nu a trecut

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat, printr-un comunicat, că "ieşirea din recesiune arată că România se află pe drumul corect".

"România a ieşit tehnic din recesiune, după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat, azi (vineri, n.r.), că Produsul Intern Brut a înregistrat al doilea trimestru consecutiv de creştere economică", se arată în comunicatul emis de minister.

Produsul Intern Brut în trimestrul I din 2011 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV din 2010 (date ajustate sezonier). Faţă de trimestrul I din 2010, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.

"Ieşirea economiei din recesiune arată că România se află pe drumul corect. Reformele pe care cabinetul Boc le-a implementat îşi produc, acum, efectele. Greul, însă, nu a trecut, iar reformele continuă, pentru consolidarea creşterii economice", a menţionat ministrul Ion Ariton.

Potrivit acestuia, ieşirea din recesiune reprezintă un semnal puternic atât pentru mediul de afaceri din România, cât şi pentru investitorii străini, întrucât le dă încredere să investească în continuare în România.

"Aş mai adăuga faptul că estimările făcute de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri cu privire la revenirea economiei pe creştere, făcute anul trecut, au fost corecte. Sunt convins că economia României va înregistra la finalul acestui an o creştere de 1,5% , asa cum am declarat încă din toamna anului trecut", a încheiat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton.
Categorie articol: 

Comentarii