Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Antonescu: Videanu e un simbol al corupţiei guvernului, nu e autoritate în materie de economie

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat duminică, la Realitatea Tv, că Adriean Videanu, care a prezentat o analiză a programului USL, nu este în măsură să-şi exprime vreo părere în domeniu, fiind un "simbol al corupţiei" guvernului şi un om "dat afară" din Cabinet.

"Nu sunt dispus să-l accept pe domnul Videanu ca autoritate în materie de economie. Domnul Videanu este un om care a promis salarii de 950 de euro şi pensii de 450 de euro. Domnul Videanu este un om care s-a făcut şi ne-a făcut de râs din funcţia de ministru solicitând sau întrebând pe la Comisia Europeană dacă poate să-şi tragă fonduri personal. Domnul Videanu e un simbol al corupţiei acestui guvern, care a încheiat contracte băieţilor deştepţi din energie până în 2018, e un om care a fost dat afară din guvern presupun că nu de foarte performant, deci nu lui avem să-i răspundem ceva", s-a referit Antonescu la prezentarea făcută duminică de Adriean Videanu a unei analize asupra programului economic al USL.

"Domnul Videanu numără corect doar voturile la alegerile prezidenţiale pentru că i le dă STS, atât numără corect economistul Videanu", a subliniat preşedintele PNL.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a prezentat, ca replică dată analizei PDL pe programul USL, cifrele care se regăsesc în "documentele strategice şi de fundamentare a programului de guvernare 2009-2012", elaborat de Theodor Stolojan şi Adriean Videanu - 900 de euro salariul mediu, 360 de euro pensia medie, creştere medie de 7% în fiecare an.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a prezentat duminică o analiză a Comisiei de Strategii din PDL asupra programului economic al USL, susţinând că măsurile propuse ar creşte deficitul cu 4% din PIB şi a catalogat documentul USL ca nefundamentat, superficial şi uneori "hilar".

Videanu a prezentat un centralizator cu impactul bugetar a 14 măsuri economice propuse de USL, potrivit căruia acestea ar aduce un deficit bugetar de 4% din PIB în 2012, respectiv un minus de 5,5 miliarde de euro. El a susţinut că cel mai mare impact l-ar avea reducerea CAS cu 5%, fapt care ar afecta bugetul de stat cu -0,8%, în timp ce instituirea cotei regresive ar spori deficitul bugetar cu -0,7%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro