Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Antonescu: Candidatul USL la prezidenţiale poate fi din PSD, dar atunci PNL ar prelua guvernul

Preşedintele PNL Crin Antonescu a explicat joi, la Slatina, că USL ar putea desemna un candidat din partea PSD pentru prezidenţiale, dacă pesedistul ar fi cel mai bine clasat în sondaje, dar atunci premierul dat de PSD ar demisiona şi guvernul ar fi preluat de liberali.

"Nicăieri în protocolul acela nu scrie că PNL are candidatul la președinție, cu atât mai puțin că pe el îl cheamă Antonescu sau știu și eu cum, sau că PSD are poziția de prim-ministru. Pe ipoteza asta se spune foarte clar însă că există o repartiție bipolară a acestor poziții. Ca să discutăm practic, se întâmplă în felul următor: presupunem că ajungem la alegeri, dă Dumnezeu, trăim, mai facem alegeri, le câștigăm și USL trebuie să desemneze un premier. Dacă asta s-ar întâmpla mâine, așa cum am și spus, și cum vedeți că ne și comportăm cumva public, încercăm să conturăm niște posturi pentru liderii Uniunii, probabil, nu am o decizie în sensul acesta, sigur că aș strânge partidul, dar probabil că ar megre pe desemnarea liderului PSD, Victor Ponta, premier", a explicat Antonescu înţelegerea de la nivelul USL, potrivit comunicatului transmis de Biroul de presă al PNL.

Liderul liberal a explicat şi ce s-ar întâmpla ulterior, pentru candidatul la Preşedinţie. "Mai dă Dumnezeu și mai trăim și ajungem în preajma alegerilor prezidențiale, preajma însemnând un an înainte, totuși e un candidat. Vedem atunci cum stăm în sondaje. Dacă se întâmplă că în sondaje nu mai este un liberal primul, cum se întâmplă acuma, și țâșnește un pesedist, atunci, e foarte bine, punem un pesedist candidat la președinția României, președintele PSD/premier demisionează și se reface guvernul cu un premier liberal", a precizat Antonescu algoritmul.
Categorie articol: 

Comentarii