Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Antonescu: Avem un premier care ne minte ca un "borfaş", iar Guvernul său e de "ciorditori"

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat vineri la Focşani că Emil Boc a dovedit că minte "ca ultimul borfaş" susţinând că reorganizarea ţării ar fi necesară pentru absorbţia fondurilor UE, lucru pe care autorităţile comunitare l-au negat, iar despre Executiv a spus că este unul de "ciorditori".

"Şi presa românească, și parlamentarii noștri au dovedit foarte clar, cerând o poziție oficială a Comisiei Europene, că avem un premier care ne minte în față ca ultimul borfaș și că această tentativă de reorganizare peste noapte a administrației țării nu are nimic de-a face cu imperative, cu solicitări sau cu recomandări ale Comisiei Europene. Miniciuna că nu mai primim bani, minciuna că asta ni se impune de la Bruxelles a fost dovedită cu acte în regulă, acte emise și asumate de Comisia Europeană, nu de Uniunea Social Liberală sau de vreunul din partidele noastre. Suntem în fața unei situații de o gravitate fără precedent", a declarat Antonescu într-o conferinţă de presă, potrivit unui transcript pus la dispoziţia presei de PNL.

Antonescu i-a ironizat şi pe cei care îi critică pe cei de la USL că vorbesc despre Traian Băsescu. "Vin minți înțelepți care îmi reproșează mie sau lui Victor Ponta - domnule, dar de ce vorbiți toată ziua despre Traian Băsescu? Dar despre ce să vorbim, despre Nichita Stănescu? Cu mare plăcere, dar facem politică și trăim într-o țară în care se produc nenorociri zilnic. De la Băsescu, de la Boc, de la ceilalți asociați ai lor, ca să folosesc un cuvânt elegant", a mai spus liberalul.

Ulterior, în conferinţă, un jurnalist l-a întrebat dacă nu cumva e de părere totuşi că folosirea unor cuvinte gen "borfaş" nu este potrivită, Antonescu admiţând că "în principiu, da, nu este potrivită".

Liderul PNL a menţionat însă imediat că îşi menţine afirmaţiile iniţiale despre Emil Boc, subliniind că un limbaj civilizat nu mai poate fi adoptat de USL din cauza situaţiei în care actuala putere a adus ţara. "Eu cred că am dovedit, și eu și alții, că știm să vorbim și altfel. Dacă nu am dovedit sau nu ați văzut dumneavoastră, vă asigur că pot vorbi și altfel. Chestiunea este însă următoarea: domnul Băsescu și oameni săi, de peste tot, din guvern, din Parlament, de la partid, din deconcentrate, de la presă s-au obișnuit cu un joc foarte simplu. Fac toate măgăriile- uite încă un cuvânt urât- cu putință, au câțiva gorniști care se duc seara la televizor și zic <domne, ce tare a jucat Băsescu, cât de deștept e>, cum se miră domnul Cristoiu, se gâdilă singur și se miră în fiecare seară cât de deștept e Băsescu și cât de proști sunt Antonescu și Ponta și, după aceea, sigur că noi ne-am tot pus problema: cum e democratic, cum e frumos, și așa mai departe. Eu vă spun foarte clar că, atâta vreme cât guvernul condus de Boc va continua să fure din banul public, pentru mine Boc va fi un borfaș și guvernul lui, un guvern de ciorditori", a spus liberalul.

"Da, aceste cuvinte urâte, pentru că trăim într-o lume urâtă și nu are niciun rost să fac eu pe domnișoara. Eu îmi asum asta. Poate că pierd. Am vorbit despre modele, am vorbit despre limbaj, domnul Băsescu a făcut ce a făcut. Pun mâna în foc că nu l-ați fi întrebat niciodată pe amintitul dacă e frumos cum vorbește. Dar, poate că l-ați fi întrebat, zic și eu. Problema e că numai eu, Ponta și noi suntem întrebați. Da domne, noi vorbim urât. Deci față de hoții vorbim cu aceste cuvinte pentru că niciodată, și am mai fost în opoziție, niciodată nu am folosit aceste cuvinte la adresa altor guverne, ani de zile am vorbit despre domnul președinte, despre domnul Emil Boc, despre domnul prim-ministru. În momentul în care ajungem la ceea ce se întâmplă astăzi, folosim cuvinte care să descrie situația", a conchis Antonescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii