Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia nu are carburant sa patruleze

Politia n-are combustibil suficient si, ca atare, nu poate sa-si faca datoria cum se cuvine. Este concluzia intilnirii avute ieri intre prefectul judetului, Nicolae Mitroi, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Ion Rotaru, si seful Politiei judetene, comisar Catalin Chivu. Cel putin asta a declarat, intr-o conferinta de presa, seful CJ, care a precizat ca singurul punct aflat pe ordinea de zi a reuniunii a fost acela legat de lipsa de combustibil necesar pentru patrulare, asa cum cer autoritatile administrative. Potrivit lui Stancu, s-au cautat solutii, nici una din variante nefiind insa rezolvabila in termen scurt.
"Politia, pe buna dreptate, spune “cum sa fac eu ordine in judetul Braila, daca nu am combustibil si nu mi-l da nimeni?”. Consiliile locale nu pot sa dea bani pentru asa ceva, pentru ca nu le permite legea, si vine Curtea de Conturi si le imputa, CJ prin ATOP nu poate sa faca nici el asa ceva. Trebuie sa gasim o solutie si o varianta ar fi sa promovam o initiativa legislativa, prin parlamentarii nostri, pentru a amenda legea si a se permite sa alocam sume, asa cum dam Inspectoratelor de Urgenta, sa dam si la cei care se ocupa de ordinea publica, iar in legea bugetului pe anul viitor sa avem capitol de cheltuieli pentru siguranta si ordine publica. Nu de alta, dar daca luam masinile astea de mobila, nu stiu daca facem ceva".
Stancu a mai precizat ca astazi va avea loc o noua intilnire, intr-un cadru largit, in care se va discuta, la modul general, despre siguranta cetateanului: "Se vor discuta si probleme legate de ordinea publica. Din punctul meu de vedere, pe linga Politie, un rol important ar trebui sa-l aiba Politia comunitara. Noi va trebui sa facem ceva pe linia asta, o sa discutam miine cu factorii implicati, Politie, Politie comunitara, Jandarmerie, pentru ca este o problema care intereseaza cetateanul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii