Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia finlandeza, alertata de comerciantii ambulanti proveniti din Romania

Politia finlandeza este alertata de numarul mare de comercianti ambulanti romani care vind maruntisuri in toata tara, avind un mod de abordare foarte agresiv, zeci de astfel de persoane fiind deja amendate in regiunea Oulu, relateaza pagina electronica a agentiei STT.
"Oamenii simt ca situatiile de acest gen reprezinta o constringere. Grupuri mari de comercianti ambulanti se reunesc in jurul cetatenilor iar libertatea acestora de a se retrage din zona este restrictionata", a declarat comisarul Ilkka Pernu, din cadul politiei din Oulu.
Tiganii romani sint cetateni UE, asa ca returnarea lor (in tara) este exclusa in absenta unor motive serioase", a comentat Ilkka Pernu.
Politistii au atras atentia automobilistilor ca pe durata verii sa fie atenti la imigrantii romani care utilizeaza orice pretext pentru a-i convinge sa opreasca masinile si apoi recurg la amenintari si chiar acte de violenta pentru a le vinde maruntisurile.
Un politist finlandez a declarat pentru STT ca a existat un caz in care comerciantii ambulanti l-au amenintat cu un cutit pe un automobilist care refuza sa cumpere ceea ce i se oferise.
Categorie articol: 

Comentarii