Mergi la conţinutul principal

"Politia comunitara va fi cu adevarat in slujba cetateanului"

Comanda noua la Politia comunitara Braila. Ieri a fost anuntat oficial rezultatul concursurilor tinute la Bucuresti, pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct al acestei institutii, concursuri cistigate deTraian Jipa, respectiv Dumitru Hahui. La mica festivitate tinuta, ieri dupa-amiaza, la sediul Politiei Comunitare au participat din partea Primariei edilul-sef Constantin Cibu, secretarul municipiului, Stoian Iorga, si directorul Sorina Bosoanca. Primarul a precizat, cu acest prilej, ca Jipa intra "in piine" de pe data de 24 iulie si, la rindul sau, il va numi in functie pe directorul executiv adjunct Hahui. Dupa cum am aflat, pozitiei lui Jipa ii corespunde functia publica de consilier clasa I, grad profesional superior, treapta I si beneficiaza de urmatoarele drepturi salariale: salariul de baza 1168 lei RON, indemnizatie de conducere 584 lei RON, spor de vechime 25%.
Cibu a declarat ca asteapta multe lucruri bune de la noua conducere: "Domnule Jipa, aveti experienta necesara, ati dovedit de-a lungul anilor ca sinteti capabil sa conduceti o politie, nu numai o Politie comunitara, si as dori din partea dvs. un program care sa activeze aceasta institutie, iar cetateanul sa fie constient ca ea exista nu numai pe hirtie. La fel domnul Hahui, are o vasta experienta, a lucrat in politie, a lucrat in ordine publica si a dat dovada de calitati deosebite privind organizarea si limitarea infractiunilor pe raza municipiului, asteptam aceleasi rezultate bune pe care le-a avut si inainte.Trebuie sa punem un accent deosebit pe dotarea Politiei comunitare, in asa fel incit bugetul local sa fie cit mai putin afectat. Asta inseamna sa marim numarul guarzilor care efectueaza paza la diverse institutii, astfel incit din veniturile obtinute sa investim in intregime pentru dotarea politiei comunitare. La ora actuala au in dotare o singura masina, armament avem imprumutat, echipamentul nu a iesit atit de fioros pe cit ne-am propus noi sa fie. Nu doresc ca Politia comunitara sa fie una paralela cu cea deja existenta, trebuie sa aiba atributii separate, iar la intersectie sa colaborati intotdeauna. Probabil in perioada urmatoare se va prelua si activitatea de politie rutiera, astfel incit politia va deveni un fel de politie federala, cum ar veni, iar dvs. veti prelua restul problemelor".

78 de agenti si 200 de guarzi

Directorul executiv Traian Jipa a anuntat ca are planuri mari, in noua functie: "In activitatea mea mi-am propus sa realizez urmatoarele obiective: sa ridic calitatea activitatii profesionale a politiei comunitare, sa maresc numarul guarzilor si prin profiturile obtinute sa inzestrez tehnic si material institutia si, nu in ultimul rind, sa am o buna colaborare cu Politia si Jandarmeria, toate trei, pe linia ordinii publice, a pazei bunurilor si curatenia orasului. Politia comunitara va fi o institutie publica si va fi in slujba cetateanului".
Jipa a mai spus ca este posibil ca, in citeva luni, Politia comunitara sa preia si activitati de ordine publica, mica infractionalitate si partea de circulatie, de la Politia judeteana.
La rindul sau, directorul executiv adjunct Hahui a precizat ca, in ceea ce-l priveste, nu este convins ca toti politistii comunitari ar trebui sa poarte arma: "Eu am fost seful Politiei judiciare intr-o perioada foarte grea, si nu am purtat arma, ca sa nu mai spun ca am folosit pistolul doar o singura data. E adevarat ca trebuie sa folosim arme, pentru paza unor obiective, dar nu este nevoie sa poarte arma un agent care patruleaza pe strada, prin parc, in piata".
Antonel Colceag, cel care a condus interimar institutia in ultima perioada, a explicat ca, deocamdata, institutia are si un deficit de personal, in conditiile in care sint angajati doar 78 de agenti, la o organigrama care prevede 264 astfel de posturi: "In acest an nu vom mai putea angaja nici un agent, dat fiind ca acestea sint functii publice, iar o Ordonanta de Guvern blocheaza orice noi angajari de functionari publici, cel putin pina la finele anului. In rest, avem 200 de guarzi, si am mai obtinut aprobarea pentru angajarea a inca 100 de guarzi".
Intrebat care va fi de acum inainte statutul fostul adjunct, Antonel Colceag, primarul a explicat ca acesta "are o problema, deocamdata, care trebuie lamurita, dar pina la clarificarea situatiei, ramine personal contractual o perioada, si dupa ce isi va rezolva problemele, vom hotari ce se va intimpla

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro