Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia cauta o bestie cu chip de om

Un barbat de 32 de ani din cartierul Radu Negru, muncitor la SC PAL SA Braila, cercetat si trimis in judecata in stare de libertate pentru ca si-a violat fiica doi ani la rind, aproape zilnic, inca de la virsta de opt ani, incearca sa scape nepedepsit, dupa ce doua instante - Tribunalul Braila si Curtea de Apel Galati - l-au condamnat la o pedeapsa de 6 ani de inchisoare, cu executare in penitenciar. Robertino Iulian Costache, individ care n-a fost retinut nici macar o zi pentru grozaviile pe care le-a facut, a negat cu vehementa ca si-ar fi batjocorit fiica, desi victima a povestit cu lux de amanunte calvarul prin care a trecut. Potrivit anchetatorilor, Costache "a abuzat sexual in mod repetat de fiica sa minora, supunind-o la acte sexuale nefiresti, orale si anale, profitind de imposibilitatea acesteia de a se apara". Inutil sa mai spunem ca la declansarea anchetei penale, familia acuzatului s-a destramat. Dupa ce, la sfirsitul lunii decembrie 2006, judecatorii braileni l-au gasit vinovat pentru viol si incest si l-au condamnat, tatal fara inima a declarat apel, cazul ajungind la Curtea de Apel Galati in luna februarie 2007. Sentinta de condamnare a ramas definitiva in aprilie 2007, Tribunalul Braila emitind mai apoi un mandat de executare a pedepsei pe numele violatorului de copii. Nu mica le-a fost mirarea politistilor cind au constatat ca respectivul parasise de mult domiciliul, stiind ca-l asteapta puscaria.

Se intimpla dupa ce mama pleca la serviciu

Cazul incestului petrecut in familia barbatului de 32 de ani, din Radu Negru, a scos la iveala detalii ingrozitoare ale dramei traite de copilul in virsta de numai 8 ani (in 2003), C. Costache. Mama fetitei abuzate sexual, a sesizat organele de ancheta inca din luna mai 2005, insa dovada clara a nemerniciilor a aparut abia in august acelasi an. Potrivit anchetatorilor, din casatoria lui Robertino Iulian Costache cu I. Costache au rezultat minorele C. Costache, de 9 ani (la data sesizarii politiei, in 2005) si R. Costache, de 5 ani, care au locuit cu parintii pina in august acum doi ani. In vara lui 2005, femeia a dat fetele in grija bunicii materne, Lenuta S., care locuieste in cartierul Chercea. Din discutiile purtate cu mezina, batrina a aflat ca "tati a facut sex cu sora mea". Prima oara, ea n-a dat importanta afirmatiei dar, dupa ce-a discutat si cu victima, a sesizat Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila.
Dupa declansarea cercetarilor, in prezenta specialistilor de la Protectia Copilului, victima a relatat cu lux de amanunte, modul in care tatal ei, Robertino Costache, a abuzat-o sexual transformindu-i copilaria in iad, iar pe ea in "jucarie sexuala". Procurorul Mircea Ionescu preciza in acel moment: "Din relatarile detaliate ale minorei, rezulta ca in ultimii doi ani, dupa ce mama pleca la serviciu, dimineata, in mod repetat, invinuitul a supus-o abuzului sexual prin acte materiale nefiresti, violind-o anal si pe cale bucala. Aceste manifestari au avut loc in mod repetat, aproape in fiecare dimineata, cind invinuitul o lua la el in patul ramas gol dupa plecarea sotiei la serviciu (...) Alteori, o punea sa-l masturbeze si el o pupa si o mingiia pe sinisori. Actele materiale de viol la care a fost supusa sint descrise de minora in cuvintele si expresiile ei". Oamenii legii mai spun ca, in schimbul acestor blestematii, barbatul cu apucaturi animalice ii promitea si chiar ii aducea fetitei jucarii, ca sa nu spuna mamei ce i s-a-ntimplat. In urma examenului medico-legal, s-a constatat ca fetita fusese, intr-adevar, supusa abuzului sexual. Martorii audiati au precizat ca victima "manifesta teama la auzul numelui tatalui sau sau cind il vedea in apropiere, refuzind de regula sa-l vada". Mai mult decit atit, examenul psihologic efectuat a scos in evidenta drama traita de micuta, timp de doi ani. "Manifestarile minorei releva si confirma tulburari asociate situatiilor de abuz sexual, respectiv anxietate, sentimente de amenintare si insecuritate fizica dar si afectiva, stari de panica, rusine si lipsa de speranta", se precizeaza in documentele acuzarii.
Cu toate probele administrate, pe parcursul urmaririi penale, barbatul acuzat de incest si viol s-a declarat nevinovat. "In jurul datei de 20 august 2006, l-am audiat pe invinuitul Costache Robertino Iulian si i-am prezentat materialul de urmarire penala, in prezenta aparatorului ales. Nu a recunoscut savirsirea faptei, dimpotriva, a dat vina pe un nepot in virsta de 15 ani, care locuia cu ei in curte. Am verificat acest aspect, dar nu se confirma", ne-a declarat, la vremea respectiva, procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila. In prezent, violatorul din Radu Negru este cautat de politie prin toata Europa.
Categorie articol: 

Comentarii