Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politehnica Galati - Petrolul Ianca 0-1 (0-0)

O prima repriza echilibrata

Cu toate ca abia a promovat in Divizia C, avind jucatori cu state vechi in acest esalon, precum portarul Tanasila si jucatorii de cimp Falcaru, Serian si Anghel, care au activat si la Mondial Braila, beneficiind si de serviciile fostului atacant al Daciei Unirea, Paul Bogdan - Politehnica a dat o replica viguroasa petrolistilor in prima repriza. Meciul a inceput in nota de dominare a galatenilor si doar interventia salutara a lui Jalba a facut ca tabela sa ramina neschimbata la sutul din apropiere al lui P. Bogdan.
Doua minute mai tirziu, Zainea i-a vazut liberi in careul advers pe Rosu si Grosu, a reusit sa trimita o pasa englezeasca, numai ca primul s-a grabit si a sutat in portarul galatean. A urmat o perioada destul de lunga in care s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, fara ca vreuna dintre formatii sa ameninte poarta adversa. Abia in minutul 35, Rosu reuseste sa scape de marcajul adversarului direct, patrunde in careu pe partea dreapta, dar nu-i creeaza prea mari probleme lui Tanasila. Prima repriza s-a incheiat asa cum a inceput, cu o actiune periculoasa a gazdelor si cu o interventie foarte buna a lui Jalba, care a reusit in extremis sa-l blocheze pe Serian la marginea careului de 16 metri.

Portarul Tanasila a fost "ingerul pazitor" al Politehnicii

Introducerea lui Bulancea, in minutul 60, a schimbat fata jocului formatiei vizitatoare. Petrolistii au asediat tot mai frecvent careul advers, astfel ca fazele periculoase la poarta lui Tanasila s-au derulat cu o constanta ritmicitate. In minutul 65, la un corner executat de pe partea dreapta de Bandarica, Berceanu a reluat mingea cu capul si Tanasila a fost salvat de bara. Cinci minute mai tirziu, zeita Fortuna a fost din nou de partea galatenilor, portarul gazdelor reusind sa scoata de trei ori consecutiv mingea sutata pe rind de Balta, Berceanu si Rosu.
Golul care plutea in aer a picat in minutul 75, dupa o faza fixa care a surprins intreaga defensiva galateana: Bandarica a centrat din corner pe coltul lung si Zainea a reluat cu capul, fulgerator, in plasa.
In minutul urmator un un-doi Berceanu - Balta i-a surprins din nou pe fundasii centrali ai Politehnicii insa ultimul a sutat telefonat si Tanasila a retinut cu dificultate, asa cum de altfel a reusit sa evite golul si in minutul 80, la sutul lui Balta.
Petrolistii au fortat in continuare majorarea scorului si au mai punctat o singura data, dar din pacate tot la capitolul ratari, prin Moldoveanu, in minutul 88, dar trebuie mentionat faptul ca in aceasta parte a meciului portarul galatean poate fi considerat eroul meciului daca tinem cont de numarul mare al interventiilor sale salvatoare.
"Am facut un meci bun in fata unei formatii care desi este nou promovata are multi jucatori valorosi. Faptul ca ratam ocazie dupa ocazie m-a facut sa ma gindesc la "scenariul" de la Tulcea insa a venit golul salvator al lui Zainea si am reusit sa obtinem ceea ce meritam" declara, la finalul partidei, presedintele clubului petrolist, Iancu Teodorescu.
Petrolul: Jalba - Bosoi, Em. Cristrian, Zainea, Smeu - Rosu, Perca, Balta (min. 85: Neta), Bandarica (min. 78: Moldoveanu) - Grosu (min. 60: Bulancea), Berceanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii